Як зробити свічку з апельсина та олії: працюючий лайфхак

Читать на русском
Автор
1724
З апельсином треба поводитися обережно, аби не пошкодити Новина оновлена 20 листопада 2023, 07:52
З апельсином треба поводитися обережно, аби не пошкодити. Фото Freepik

Для такої свічки потрібні тільки два інгредієнти та ніж для процесу виготовлення

Звичайний апельсин можна перетворити на свічку. Тут не важливо, є в нього кісточки чи ні — використовуватиметься тільки шкірка та внутрішній стрижень. Волокниста серцевина діятиме як гніт (шнур у свічці).

Виготовити таку свічку здається простим, проте діяти треба з обережністю. З апельсина треба видалити соковиту частину, залишивши білу серцевину та шкірку недоторканими.

Для того, аби це зробити, треба прорізати ножем шкірку по центру апельсина, паралельно ніжці. Не розрізайте апельсин, тому що це розірве серцевину і зробить її непридатною як гніт. Після того, як ви розділили шкірку навпіл, проведіть великим пальцем між шкіркою та дольками половини, на якій є ніжка. Мета тут — акуратно відокремити шкірку від м’якоті.

Як зробити свічку з апельсина
Відділяти шкірку треба обережно

Коли цедра буде відділена від внутрішньої частини, дуже повільно розтягніть дві половинки апельсина. Пальцями вийміть решту дольок, не порушуючи серцевини. Коли ви закінчите, у вас повинна вийти "миска" з ніжкою, що стирчить із середини. Може знадобитися кілька спроб, щоб зробити це правильно.

Свічка з апельсину
Серцевина стане гнотом

Наступний крок — поставити свічку в глибоку піалу, аби вона не хиталась, налити олію та запалити серцевину. Щоби вона загорілась, олію треба лити так, щоб вона просочувала гніт. Щоб запалити гніт, може знадобитися кілька секунд.

Раніше "Телеграф" розповідав, як за допомогою двох горщиків та свічки зробити саморобний обігрівач для квартири. Він не дає багато тепла, але на ньому можна готувати.