Як нагріти кімнату однією свічкою: простий спосіб з горщиком

Читать на русском
Автор
6128
Різні свічки дають різну кількість тепла
Різні свічки дають різну кількість тепла. Фото Freepik

Знадобляться свічки, два горщики та підставка

Через можливі блекаути українці починають шукати різноманітні лайфхаки для обігріву. Серед таких використання керамічного горщика та свічок для нагріву кімнати. Зазначимо, такий спосіб не підійде для обігріву великого приміщення.

Є кілька способів зробити такий камін. Один варіант — більш мобільний, збирається за потреби. Інший — фіксується більш надійно, але для його створення знадобляться болти, шайби та гайки.

Перший спосіб зробити камін з горщика

Для нього знадобляться цеглини або керамічні плитки — це буде основа на три сторони, два горщики та свічки. Цеглини викладаються літерою П, між ними встановлюють свічки. Ширина між паралельними цеглинами не має бути більша за діаметр меншого горщика.

Потім на підставку ставлять менший горщик, а зверху нього — більший. Запалюють свічки і все готове.

Другий спосіб зробити камін з горщика

Для того, щоб зробити нерозбірний саморобний камін знадобляться два керамічних горщики різного діаметру, свічки, болти з гайками та шайбами. Вони потрібні, аби скріпити горщики. Підставку можна зробити як з болтів і тарілки від горщика, так і використати керамічну плитку або ж навіть звичайні цеглини.

Варіанти підставок для саморобного обігрівача
Варіанти підставок для саморобного обігрівача

Для того, щоб обігрівач був максимально ефективний, використовується конструкція з двох квіткових горщиків. За допомогою болта на який послідовно надіваються: шайба, горщик, ще одна шайба, пара гайок, шайба, менший горщик, шайба і гайка виходить конструкція, у якій між двома горщиками є певний простір.

Завдяки такій конструкції те тепло від свічки, яке зазвичай розсіюється в повітрі, концентрується нагріваючи горщики. Вони можуть зберігати тепло навіть коли свічка вже загасне. Тут варто дуже обережно використовувати такий камін, адже керамічні горщики можуть обпекти, а використання свічок є потенційно пожежонебезпечним.

Ті хто перевіряв цей лайфхак зазначають — нагріти велике приміщення таким чином майже нереально, однак він дозволяє зігріти невеликий простір навколо себе. Також може допомогти приготувати їжу чи закип'ятити воду прямо ставлячи посуд на теракотовий горщик.

Раніше "Телеграф" розповідав, яким чином треба готувати свій будинок до зими. Перше про що кажуть лайфхакери — треба утеплити вікна.