Вимкнути чи перезавантажити? Корисна порада для тих, у кого зависає телефон

Читать на русском
Автор
15055
Що робити, якщо телефон зависає
Що робити, якщо телефон зависає. Фото Pixabay

Фахівці рекомендують періодично вимикати та заново вмикати смартфони, навіть якщо ті працюють справно.

З проблемою зависання телефону стикався чи не кожен його власник. Однак далеко не всі знають, як правильно чинити в такій ситуації – перезавантажити смартфон чи вимкнути його.

Варто зазначити, що перезавантаження та відключення — це абсолютно різні процеси, кожен з яких по-своєму впливає на пристрій. Останній, як правило, складніший, ніж простий перезапуск. Про це пише "Апостроф".

Якщо смартфон зависає і не реагує на жодні дії, в такому випадку найкращим виходом буде його відключення. Перезавантаження може не впоратися з цією проблемою. Варто додати, що на відміну від перезавантаження пристрою, відключення зупиняє всі системні та програмні процеси, а також обнуляє кеш та незбережені дані.

При цьому фахівці сервісних центрів рекомендують періодично вимикати та заново вмикати свої смартфони. Проводити такі дії слід навіть у випадку, якщо телефон працює без збоїв і не підвисає.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що є випадки, коли не можна ставити телефон на зарядку, щоб не нашкодити акумулятору.