Якщо купили терпку хурму: хитрий трюк зробить фрукт солодким

Читать на русском
Автор
52271
Як покращити смакові якості хурми
Як покращити смакові якості хурми. Фото gromada.group

Що робити з терпкою хурмою

Ми розповідали, на що звернути увагу, щоб купити солодку і не терпку хурму. Тепер ділимось порадою щодо того, що робити, якщо ви все ж принесли додому "в’язкі" фрукти.

Плоди нетерпкого сорту зазвичай мають круглу форму або подібні на чотиригранник. Така хурма досить жорстка, такі особливості сорту. Та навіть терпку хурму можна "врятувати". Розповідаємо про це разом із ProstoWay.

Як позбутися в’яжучих властивостей хурми

Зазвичай хурма в’язка завдяки танінам – це хімічна сполука. Але повністю стигла ягода втрачає цю здатність. Але така хурма стає дуже м’якою, тому перевозити її дуже складно. Саме з цієї причини на ринках і в магазинах продають не найстигліші фрукти.

Тому, якщо ви хочете, щоб хурма стала смачнішою, її можна змусити достигнути швидше. Просто покладіть її в пакет і залиште полежати в такому вигляді кілька днів при кімнатній температурі.

Можна ще більше прискорити дозрівання — достатньо покласти її поруч із яблуками та бананами. Ці фрукти виділяють етилен, який і прискорює швидкість дозрівання хурми.

Так хурма стане м’якою та смачною. Також ми розповідали про простий спосіб, який допоможе зробити ананас стиглим.