Ефектний салат "Язикатий": гості з’їдять його разом з тарілкою

Читать на русском
Автор
198470
Смачна закуска зі свинячого язика
Смачна закуска зі свинячого язика. Фото Meta.ua

Ця страва повинна бути на святковому столі

Ми розповідали, як приготувати польську варіацію олів’є — без м’яса та майонезу. Тепер ділимось рецептом ще одного салату. Він надзвичайно смачний та апетитний.

Рецептом поділились на ProstoWay. Для найкращого смаку рекомендується саме поєднання язика та курячої грудки.

Інгредієнти:

  • свинячий язик — 1 шт.;
  • куряче філе — 200 г;
  • яйця — 4 шт.;
  • сир — 150 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • печериці — 350 г;
  • мариновані огірки — 250 г;
  • майонез, сіль.

Спосіб приготування:

  1. Курятину відварюємо в підсоленій воді. Коли охолоне, кришимо кубиком. Відварений та почищений язик також потрібно нарізати аналогічним способом.
  2. Печериці ріжемо пластинками. Цибулю кришимо кубиком. Обсмажуємо на олії спершу цибулю, а тоді додаємо печериці.
  3. Яйця відварюємо накруто. Коли охолонуть, чистимо їх, ділимо на білок та жовток. Натираємо сир та змішуємо його з майонезом. Нарізаємо огірки кружальцями.
  4. В таріль шарами викладаємо салат, кожен шар промащуючи сирним майонезом. Кладемо філе та гриби. Далі кладемо язик, натертий білок від яйця. Тоді викладаємо натертий жовток та огіркові кружальця.

Найкраще, якщо салат трохи настоїться в холодильнику перед подачею. Також ми ділились рецептом смачного холодцю.