Справжній "сільський" холодець з чотирьох інгредієнтів: найкращий перевірений рецепт
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 127077
Розповідаємо, як приготувати холодець особливо смачно
Ми розповідали, як до святкового столу приготувати смачний паштет з курятини. Тепер ділимось ще однією стравою, до якої у багатьох є ставлення, як до святкової.
Рецептом холодцю "по-сільськи" поділились на порталі "Школа Життя". Готується він із чотирьох простих компонентів.
Інгредієнти:
- свиняча рулька – 1 шт
- свинячі ніжки – 2-3 шт
- часник – 1-2 зубчика
- вода – 2,5 л
Спосіб приготування:
- Свиняча рулька з кісточкою та свинячі ніжки — необхідний комплект для того, щоб холодець вийшов наваристий і добре застиг. Щоб ретельно промити та почистити м’ясо, заливаємо його окропом і залишаємо на хвилин 30. Потім відчищаємо ножем.
- Кладемо м’ясні частини у велику каструлю, заливаємо водою. М’ясо повинне бути покрите. Ставимо на вогонь, як тільки закипить, відміряємо кілька хвилин і зливаємо воду.
- М’ясо промиваємо, укладаємо назад у каструлю і заливаємо водою. Ставимо на вогонь. На не сильному вогні варимо 3-4 години. Лише потім додаємо сіль, лавровий лист і варимо ще годину. Усього на варіння йде 4-5 годин.
- Вимикаємо вогонь і даємо майбутньому холодцю охолонути. Розбираємо м’ясо. Ретельно прибираємо всі кісточки. Заливаємо бульйоном, залишаємо трохи бульйону в каструлі. Додаємо туди кілька зубчиків часнику. Повертаємо на вогонь і кілька хвилин кип’ятимо.
- Вливаємо в заготовку, перемішуємо, пробуємо на сіль. Розливаємо по контейнерах і ставимо в холодильник до повного застигання.
Перед подачею з застиглого холодцю можна ложкою зібрати жир. Також ми розповідали, як приготувати цікаву закуску з крекерів.