Справжній "сільський" холодець з чотирьох інгредієнтів: найкращий перевірений рецепт

Читать на русском
Автор
127077
Для багатьох ця страва улюблена
Для багатьох ця страва улюблена. Фото karavan.ua

Розповідаємо, як приготувати холодець особливо смачно

Ми розповідали, як до святкового столу приготувати смачний паштет з курятини. Тепер ділимось ще однією стравою, до якої у багатьох є ставлення, як до святкової.

Рецептом холодцю "по-сільськи" поділились на порталі "Школа Життя". Готується він із чотирьох простих компонентів.

Інгредієнти:

  • свиняча рулька – 1 шт
  • свинячі ніжки – 2-3 шт
  • часник – 1-2 зубчика
  • вода – 2,5 л

Спосіб приготування:

  1. Свиняча рулька з кісточкою та свинячі ніжки — необхідний комплект для того, щоб холодець вийшов наваристий і добре застиг. Щоб ретельно промити та почистити м’ясо, заливаємо його окропом і залишаємо на хвилин 30. Потім відчищаємо ножем.
  2. Кладемо м’ясні частини у велику каструлю, заливаємо водою. М’ясо повинне бути покрите. Ставимо на вогонь, як тільки закипить, відміряємо кілька хвилин і зливаємо воду.
  3. М’ясо промиваємо, укладаємо назад у каструлю і заливаємо водою. Ставимо на вогонь. На не сильному вогні варимо 3-4 години. Лише потім додаємо сіль, лавровий лист і варимо ще годину. Усього на варіння йде 4-5 годин.
  4. Вимикаємо вогонь і даємо майбутньому холодцю охолонути. Розбираємо м’ясо. Ретельно прибираємо всі кісточки. Заливаємо бульйоном, залишаємо трохи бульйону в каструлі. Додаємо туди кілька зубчиків часнику. Повертаємо на вогонь і кілька хвилин кип’ятимо.
  5. Вливаємо в заготовку, перемішуємо, пробуємо на сіль. Розливаємо по контейнерах і ставимо в холодильник до повного застигання.

Перед подачею з застиглого холодцю можна ложкою зібрати жир. Також ми розповідали, як приготувати цікаву закуску з крекерів.