Цей "торт" з’їдять до останнього крекера: всі гості спитають рецепт цієї оригінальної закуски

Читать на русском
Автор
129609
Оригінальна закуска до святкового столу
Оригінальна закуска до святкового столу. Фото ukr.media

Страва виходить дуже смачною та ситною

Ми розповідали, як приготувати цікаву закуску із крекерів. Мало хто знає, та з їх допомогою можна зробити цілий закусочний торт. Ділимось оригінальним рецептом.

Цей красиво оформлений і дуже смачний салат з крекерів готується дуже просто. Як це зробити, розповіли на Ukr.Media. Крекери для нього слід обрати круглі та солоні, без смакових добавок. На зовнішній вигляд салат нагадує квітку.

Інгредієнти:

  • Крекер круглий — 250 г
  • Яйця — 3 шт.
  • Твердий сир — 100 г
  • Рибні консерви в олії — 0,5 банки
  • Майонез — 250 г
  • Цибуля ріпчаста — 0,5 шт.
  • Часник — 2 зубки
  • Сіль, перець мелений — до смаку

Спосіб приготування:

  1. Накруто варимо яйця. Коли охолонуть, чистимо. Одне яйце залишаємо для прикраси салату. Яйця натираємо на дрібній або середній тертці, в окремій мисочці змішуємо з двома ложками майонезу.
  2. Рибні консерви разом з олією виделкою розминаємо в кашку. Твердий сир натираємо на дрібній тертці, додаємо подрібнений часник та кілька ложок майонезу. Перемішуємо.
  3. Крекери викладаємо на пласку таріль колом. Щоб заповнити середину, печиво можна розламати на дві частини.
  4. Нижній шар печива змащуємо яєчною масою. Розподіляємо рівномірно, а зверху викладаємо другий шар печива.
  5. Змащуємо майонезом, у який перед використанням додаємо подрібнений часник та перемішуємо. Зверху намащуємо шар рибних консерв. Присипаємо дрібно накришеною цибулею.
  6. Далі знову викладаємо шар і печива. Зверху наносимо сирну масу. На неї викладаємо останній четвертий ряд з крекерів, наносимо майонез.
  7. Яйце, яке залишали, розділяємо на білок та жовток. Окремо натираємо їх на дрібній тертці. Жовток викладаємо на середину салату, а білком прикрашаємо краї.

Салат необхідно поставити в холодильник на 3-4 години. За цей час всі шари печива просочаться і стануть м'якими. Також ми ділились оригінальним рецептом курячого паштету.