Щоб страва не зіпсувалась: хитрість, яка допоможе заквасити капусту з калиною

Читать на русском
Автор
4538
Така закуска виходить особливо смачною
Така закуска виходить особливо смачною. Фото prostoway

Капуста з ягодами — один із найпопулярніших рецептів

Ми розповідали, які помилки у приготуванні квашеної капусти призводять до того, що вона псується. Тепер ділимось чудовим способом приготування закуски з калиною.

Зазвичай до капусти додають журавлину, але багато хто любить і варіант з калиною. Разом із ProstoWay розповідаємо, як приготувати таку капусту. Ягоди у закусці відповідають за якість смаку квашеної капусти. Але її дуже легко зіпсувати, якщо додати значно більше ягід.

Як готувати капусту з калиною

Хитрість у тому, що використовувати потрібно не цілі ягоди калини, а лише сік від неї. При цьому варто дотримуватися простої пропорції — на 10 кг капусти беремо 200 мл калинового соку.

Звісно, є спосіб покласти і цілі ягоди, якщо вам хочеться, щоб закуска мала ефектний вигляд. В такому випадку на 3 кг капусти не треба класти більше 100 цілих ягідок. При цьому засипати їх потрібно тільки після того, як пром'яли капусту з сіллю. Так буде збережено цілісність ягід.

Крім калини, в капусту додають журавлину та брусницю. Ці ягоди без кісточок, тому їх можна класти цілими. Також ми розповідали, як смачно приготувати печінку.