Нереально смачна печінка: рецепт закуски, яка стане королевою святкового столу
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 80175
Спробуйте — і будете готувати її постійно
Ми розповідали, як підготувати печінку до використання. Тепер ділимось рецептом смачної страви з цього корисного та дешевого субпродукту.
Рецептом апетитної страви з печінки поділились на порталі ProstoWay. Цей теплий салат виходить смачним та дуже ситним. Він актуальний на вечерю, обід та навіть на святковий стіл.
Інгредієнти:
- куряча печінка — 250 г;
- соєвий соус — 2 ст.л.;
- печериці — 100 г;
- помідори — 2-3 шт.;
- солодкий перець — 0,5 шт.;
- салатне листя — 100 г;
- оливкова олія — 6 ст.л.;
- гірчиця — 1 ч.л.;
- бальзамічний оцет — 2 ч.л.;
- тим’ян.
Спосіб приготування:
- Печінку заливаємо соєвим соусом. Залишаємо її в такому вигляді на 30 хвилин. Після цього обсмажуємо шматочки до рум’яної скоринки.
- Печериці розрізаємо на четвертинки та обсмажуємо. Коли вони вже готові, солимо та додаємо дрібку тим’яну. Змішуємо з печінкою, тушкуємо до готовності.
- Солодкий перець миємо, просушуємо та очищаємо від насіння. Нарізаємо м’якоть однаковими шматочками. Також кришимо томати.
- Змішуємо компоненти для заправки. На таріль для подачі викладаємо салатне листя, нарізаний солодкий перець. Поливаємо заправкою.
- На салатну основу викладаємо зверху теплу печінку та порізані помідори. Ще раз поливаємо заправкою.
Салат дуже смачний, особливо якщо подавати його теплим. Також ми ділились рецептом цікавих швейцарських дерунів.