Нереально смачна печінка: рецепт закуски, яка стане королевою святкового столу

Читать на русском
Автор
80208
Чудова страва, яка ще й виходить недорогою
Чудова страва, яка ще й виходить недорогою. Фото Ням-ням за 5 хвилин

Спробуйте — і будете готувати її постійно

Ми розповідали, як підготувати печінку до використання. Тепер ділимось рецептом смачної страви з цього корисного та дешевого субпродукту.

Рецептом апетитної страви з печінки поділились на порталі ProstoWay. Цей теплий салат виходить смачним та дуже ситним. Він актуальний на вечерю, обід та навіть на святковий стіл.

Інгредієнти:

  • куряча печінка — 250 г;
  • соєвий соус — 2 ст.л.;
  • печериці — 100 г;
  • помідори — 2-3 шт.;
  • солодкий перець — 0,5 шт.;
  • салатне листя — 100 г;
  • оливкова олія — 6 ст.л.;
  • гірчиця — 1 ч.л.;
  • бальзамічний оцет — 2 ч.л.;
  • тим’ян.

Спосіб приготування:

  1. Печінку заливаємо соєвим соусом. Залишаємо її в такому вигляді на 30 хвилин. Після цього обсмажуємо шматочки до рум’яної скоринки.
  2. Печериці розрізаємо на четвертинки та обсмажуємо. Коли вони вже готові, солимо та додаємо дрібку тим’яну. Змішуємо з печінкою, тушкуємо до готовності.
  3. Солодкий перець миємо, просушуємо та очищаємо від насіння. Нарізаємо м’якоть однаковими шматочками. Також кришимо томати.
  4. Змішуємо компоненти для заправки. На таріль для подачі викладаємо салатне листя, нарізаний солодкий перець. Поливаємо заправкою.
  5. На салатну основу викладаємо зверху теплу печінку та порізані помідори. Ще раз поливаємо заправкою.

Салат дуже смачний, особливо якщо подавати його теплим. Також ми ділились рецептом цікавих швейцарських дерунів.