Як зробити рибне філе з тушки за лічені хвилини: хитрий спосіб, яким користуються в ресторанах

Читать на русском
Автор
22244
Це, мабуть, найпростіший спосіб отримання рибного філе
Це, мабуть, найпростіший спосіб отримання рибного філе. Фото shuba.life

Відділення філе — мабуть, найскладніша частина приготування, та є спосіб зробити це швидко

Ми розповідали, як правильно заморожувати рибу, щоб вона не страчала смаку. Тепер ділимось порадами щодо розділення цілої тушки на кістки та філе.

Одна з найпопулярніших риб — це скумбрія. Її можна використовувати як для повсякденної вечері, так і на святковий стіл поставити. Але, як і будь-якої іншої риби, у неї є один мінус — складність відділення тушки від філе. Разом із Pixelinform розповідаємо, як зробити це без зайвих зусиль.

Як відділити філе скумбрії

Для початку відрізаємо рибі голову. Для цього ставимо ніж під бічний плавець під кутом 45 градусів та направляємо його до середини голови. Потім робимо те саме з іншого боку.

Далі робимо тонкий надріз на черевці. Починаємо з того місця, де розташований сфінктер. Акуратно позбуваємося нутрощів, обов’язково забираємо чорну плівку у внутрішній частині черевця. Ретельно промиваємо скумбрію під проточною водою.

Відрізаємо рибині хвостик і плавці. Після цього можна приступати до відділення філе. Для цього робимо надріз по спинці риби, а потім руками розділяємо її на дві половинки.

Хребет потрібно відокремлювати акуратно, так, щоб на ньому залишилося якнайменше м’яса. Після чого беремо спеціальні рибні щипці. Ними зручно витягнути всі великі кістки.

Залишилось лише зняти з половинок філе шкіру. Для цього її слід підчепити ножем біля голови та плавно потягнути до хвоста. Також ми розповідали, чим зелені банани відрізняються від жовтих.