Замінить вам все м'ясо і ковбаси: найпростіший рецепт м’ясного рулету
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 179178
Спробуйте — і магазинної ковбаси більше не захочете
Ми розповідали, як приготувати дуже смачну ковбасу із курячих стегенець. Тепер ділимось рецептом неймовірного м’ясного рулету з грудинки.
Ви точно будете знати, що в ньому немає жодних шкідливих добавок. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".
Інгредієнти:
- Грудинка – 1,3 кг
- Сіль – 1 столова ложка з верхом
- Часник – 1 головка
- Солодка паприка – 1 чайна ложка
- Суміш перців – 0,5 чайної ложки
- Імбир мелений – 0,5 чайної ложки
- Мускатний горіх – 0,5 чайної ложки
- Чаман – 1 чайна ложка
- Соняшникова олія – 3-4 столові ложки
Спосіб приготування:
- Шматок грудинки розрізаємо вздовж на дві частини, залишивши розріз близько 1 см по довжині. В мисочці змішуємо подрібнений часник, сіль, солодку паприку, чаман, а також мускатний горіх, суміш перців та імбир.
- Додаємо до спецій кілька ложок олії, щоб вийшла кашка. Втираємо масу зі спецій в м’ясо, сало та шкіру грудинки.
- Загортаємо грудинку в щільний рулет, починаючи з м’ясної частини. Шкіра повинна бути зверху і повністю покривати м’ясо. Закріплюємо його нитками або еластичним трубчастим бинтом.
- Кладемо рулет у холодильник на 12 годин або навіть добу. М’ясо повинне добряче просочитися спеціями.
- Беремо відповідний за розміром посуд. На дно кладемо диск, який використовується для стерилізації банок. Наливаємо холодну воду і накриваємо кришкою сковороду. Доводимо воду до кипіння.
- Після закипання зменшуємо вогонь і варимо рулет близько 2,5 години на межі кипіння. Якщо не весь рулет покритий водою, його слід періодично перевертти.
- Готовий рулет залишаємо остигати під гнітом. Спочатку він повинен охолонути при кімнатній температурі, а потім можна поставити у холодильник.
Після кількох годин в холодильнику можна нарізати його і куштувати. Також ми розповідали, як дуже смачно приготувати печінку.