Замінить вам все м'ясо і ковбаси: найпростіший рецепт м’ясного рулету

Читать на русском
Автор
179239
Ідеальна страва в нарізкуу і не тільки
Ідеальна страва в нарізкуу і не тільки. Фото Ням-ням за 5 хвилин

Спробуйте — і магазинної ковбаси більше не захочете

Ми розповідали, як приготувати дуже смачну ковбасу із курячих стегенець. Тепер ділимось рецептом неймовірного м’ясного рулету з грудинки.

Ви точно будете знати, що в ньому немає жодних шкідливих добавок. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • Грудинка – 1,3 кг
  • Сіль – 1 столова ложка з верхом
  • Часник – 1 головка
  • Солодка паприка – 1 чайна ложка
  • Суміш перців – 0,5 чайної ложки
  • Імбир мелений – 0,5 чайної ложки
  • Мускатний горіх – 0,5 чайної ложки
  • Чаман – 1 чайна ложка
  • Соняшникова олія – 3-4 столові ложки

Спосіб приготування:

  1. Шматок грудинки розрізаємо вздовж на дві частини, залишивши розріз близько 1 см по довжині. В мисочці змішуємо подрібнений часник, сіль, солодку паприку, чаман, а також мускатний горіх, суміш перців та імбир.
  2. Додаємо до спецій кілька ложок олії, щоб вийшла кашка. Втираємо масу зі спецій в м’ясо, сало та шкіру грудинки.
  3. Загортаємо грудинку в щільний рулет, починаючи з м’ясної частини. Шкіра повинна бути зверху і повністю покривати м’ясо. Закріплюємо його нитками або еластичним трубчастим бинтом.
  4. Кладемо рулет у холодильник на 12 годин або навіть добу. М’ясо повинне добряче просочитися спеціями.
  5. Беремо відповідний за розміром посуд. На дно кладемо диск, який використовується для стерилізації банок. Наливаємо холодну воду і накриваємо кришкою сковороду. Доводимо воду до кипіння.
  6. Після закипання зменшуємо вогонь і варимо рулет близько 2,5 години на межі кипіння. Якщо не весь рулет покритий водою, його слід періодично перевертти.
  7. Готовий рулет залишаємо остигати під гнітом. Спочатку він повинен охолонути при кімнатній температурі, а потім можна поставити у холодильник.

Після кількох годин в холодильнику можна нарізати його і куштувати. Також ми розповідали, як дуже смачно приготувати печінку.