Навіщо натирати кран оливковою олією: лайфхак, про який мало хто знає

Читать на русском
Автор
6528
Вапняний наліт псує зовнішній вигляд сантехніки
Вапняний наліт псує зовнішній вигляд сантехніки. Фото Pexels

Це простий лайфхак допоможе від стійкого нальоту на раковині

Вапняний наліт — проблема, з якою доводиться стикатися людям, у будинках яких з кранів тече жорстка вода. Зовні він схожий на крейду, але видалити його просто протерши ганчіркою не виходить.

Щоб підтримувати кран у відмінному стані та при цьому не докладати особливих зусиль, варто використовувати один натуральний засіб. Він чудово справляється з нальотом навколо змішувачів і є чудовою альтернативою сильним хімічним засобам. Спробуйте простий трюк з оливковою олією і ви переконаєтеся, як легко повернути блиск та чистоту змішувачам у ванній, радить Shareinfo.

Як очистити кран у ванній

Оливкова олія не тільки відмінно підходить для приготування їжі, але і є дуже ефективним засобом для чищення. За її допомогою можна повернути чистоту навколо крана.

Оливкова олія відома своїми корисними жирами, вітамінами та антиоксидантами. Виявляється, її використовують для очищення від вапняного нальоту. Густа консистенція та розчинні властивості роблять олію ідеальним засобом для очищення вапняного нальоту у ванній кімнаті. Високий вміст жирних кислот сприяє ефективному розчиненню вапняних відкладень. Завдяки в’язкій консистенції олія легко прилипає до поверхні, глибоко проникає в забруднення і полегшує його видалення.

Достатньо протерти маслом кран і поверхню навколо нього, а залишки засобу зняти сухою ганчіркою. Цей спосіб очищення особливо підходить для змішувачів із матеріалів, які вимагають дбайливого поводження.

Видалити застарілий вапняний наліт дуже важко, тому його появі краще запобігти. Для цього:

  • періодично натирайте змішувачі олією. Завдяки цьому вода не збиратиметься на поверхні сантехніки.
  • легкий наліт рекомендується видаляти щодня м’якою ганчіркою;
  • встановіть фільтр для пом’якшення води.

Раніше "Телеграф" розповідав, як відмити ванну без застосування хімії. Знадобиться популярний порошок із кухні.