Буде пахнути, як у дорогому готелі: як зробити ароматизатор для шафи своїми руками

Читать на русском
Автор
19222
Зробити ароматизатор можна своїми руками
Зробити ароматизатор можна своїми руками. Фото Freepik

Цікаві лайфхаки для господарок

Буває так, що з шафи можна почути неприємний запах. Це трапляється з різних причин, навіть якщо ви регулярно прибираєте в шафі і кладете в неї чисту білизну. Вирішити проблему неприємного запаху можна, зробивши ароматизатори своїми руками.

Є кілька способів освіжити запах шафи, пише unian.net. Для цього вам знадобиться кілька підручних засобів.

Як зробити ароматизатори для шафи своїми руками

Найпростіший — це спиртовий ароматизатор, який подарує свіжий аромат вашій шафі. Налийте в маленький флакон 20 грамів спирту і додайте в нього 15-20 крапель улюбленого ефірного масла. Залиште флакон відкритим на одній із полиць шафи. Також у нього можна додати кілька стручків сухої гвоздики, це посилить виділення аромату.

Ще один спосіб освіжити шафу, зробити ароматизатор із серветок. Змочіть серветку улюбленими парфумами або ефірною олією, складіть у вигляді мішечка і поставте вертикально у шафі. Можна використовувати маленьку склянку, в яку покласти цю серветку. Іноді потрібно буде повторно бризкати парфуми на серветку.

Ще один варіант прибрати зайві запахи з шафи - покласти в неї мішечок з ароматними травами. Можна купити готовий, а можна зробити своїми руками. Зберіть ароматні трави та прянощі (лаванда, м’ята, меліса, мускатний горіх, гвоздика) в тонку тканину або марлю і відправляйте до шафи.

Раніше "Телеграф" розповідав, як швидко позбутися неприємного запаху на кухні. Кухня буде наповнена лише приємними ароматами.