Не виливайте: вісім застосувань розсолу з-під огірків

Читать на русском
Автор
54227
Ця рідина може чудово пригодитися в господарстві
Ця рідина може чудово пригодитися в господарстві. Фото 18000.com.ua

Мало хто знає, але його можна використати

Зазвичай в цю пору всі заготівлі вже зроблені, і навіть навпаки — їх вже почали активно їсти. А, приміром, з помідорів чи смачних кислих огірочків часто залишається розсіл.

Разом із порталом "Порадниця" розповідаємо, як його можна використати. Тому виливати цю рідину зовсім не варто. Є як мінімум вісім корисних застосувань.

Маринувати цибулю для салатів

Нарізаємо цибулю так, як того потребує той чи інший салат. Нагріваємо розсіл і заливаємо ним цибулю. Залишаємо до охолодження, а тоді — відкидаємо на сито. Цибулька позбавляється гіркоти, але залишається соковитою, ніжною та хрумкою.

Швидкі мариновані салати

Гарячим маринадом треба залити сирі буряк або моркву, нарізані тоненькими пластинками довгою соломкою. Коли охолоне, посудину ставимо у холодильник на 2—3 дні. Так само можна маринувати гострий перець до м’яса.

Маринад до м’яса

М’ясо слід просто залити розсолом. Залишаємо в такому вигляді на деякий час (від 30 до 60 хвилин). Кислота і спеції, що містяться в розсолі, зроблять шматочки ніжнішими.

Домашнє сало

За участі гарячого розсолу можна приготувати і домашнє сало. Головне в такому методі засолювання не переборщити із сіллю та спеціями, адже вони уже є в маринаді. Коли банка охолоне, поставте її в холод ще на одну добу.

Тушкована капуста

Тушкована капуста буде особливо смачною, якщо на початку приготування додати в каструлю склянку розсолу. Нейтральний смак капусти відмінно поєднується з насиченими спеціями із розсолу.

Замінити оцет

Розсолом можна замінити оцет та лимонний сік у заправці для салатів. Можна використовувати його самостійно, або змішати з майонезом і гірчицею, чи збити з олією та вареними жовтками.

Додавати в борщ

До борщу підходить будь-який розсіл — від помідорів, огірків, капусти тощо. Буряк в такому випадку чудово зберігає колір, а страва виходить особливо ароматною.

Розігріти "вчорашнє"

У вчорашні пасту, плов або гречку можна додати 2 ложки розсолу перед нагріванням. Страва стане ароматнішою, і такою, наче її щойно приготували.

Розсіл можна зберігати — слід лише заморозити його у пластикових пляшках і розморожувати за необхідності. Також ми розповідали, як правильно користуватися силіконовою формою.