Лайфхаки для шопоголіків: які товари краще не купувати у Чорну п’ятницю навіть за знижками

Читать на русском
Автор
2459
Не ведіться на оманливі знижки
Не ведіться на оманливі знижки. Фото Freepik

Що не варто купувати у Чорну п’ятницю

Цього року Чорна п’ятниця припадає на 24 листопада. Цього дня традиційно магазини та майданчики онлайн-шопінгу пропонують покупцям привабливі знижки, акції та програми лояльності. Однак, треба пам’ятати, що не всі привабливі пропозиції такі вже вигідні. Ми вже розповідали, як не витратити зайве у Чорну п’ятницю, а сьогодні ділимося порадами, що не треба купувати цього дня.

"Телеграф" зібрав топ-5 товарів, які краще не купувати у Чорну п’ятницю, щоби не потрапити на гачок маркетологів.

Ювелірка

Не варто розраховувати, що ювелірні магазини працюватимуть собі на збиток і продаватимуть дорогі прикраси за низькими цінами. Експерти рекомендують не вестись на знижки на ювелірку до Чорної п’ятниці. Найкраще купувати золото, срібло та інші коштовності після новорічних свят, тоді на них будуть реальні знижки.

Меблі

Якщо вам терміново не потрібні стіл, диван чи стільці, не поспішайте витрачати гроші на меблі у Чорну п’ятницю. Реальні знижки на меблі можуть бути сезонними, їх потрібно просто відстежувати та моніторити. Наприклад, вуличні меблі найкраще купувати наприкінці літа, коли продавці розпродують запаси перед новим сезоном.

Зимовий одяг

Зимові куртки, пуховики, дублянки та шуби краще купувати під час розпродажів наприкінці сезону – реальні знижки на них можна знайти у січні-лютому. А ось осінні речі цілком реально купити за хорошими цінами саме у Чорну п’ятницю, бо закінчується сезон. Також можна придивитися до взуття — черевиків і кросівок, вони теж, швидше за все, будуть за реальними знижками.

Новорічний декор

Оскільки Чорна п’ятниця наприкінці листопада, а не за горами вже новорічні свята, магазини активно продаватимуть новорічний декор. Однак знайти реальні, а не оманливі знижки на святкові елементи буде дуже складно. Найкраще купувати новорічний декор наприкінці свят та зробити собі запас на наступний рік.

Іграшки для дітей

Тут теж маркетологи намагатимуться зловити вас на гачок знижок, які насправді не знижки. Краще не купувати дитячі іграшки у Чорну п’ятницю та перед новорічними святами. В ідеалі, це найкраще робити на початку-середині осені, тоді є шанс знайти нижчі ціни.

Раніше "Телеграф" розповідав, як закупитись у Чорну п’ятницю і не пошкодувати про це. Поради експертів із закупок у Чорну п’ятницю.