Обов’язково зробіть це перед варінням рису: гарнір буде як в дорогому ресторані

Читать на русском
Автор
42137
Кулінари радять додавати у воду для замочування рису сіль
Кулінари радять додавати у воду для замочування рису сіль. Фото pexels.com

Для найкращої розсипчастості та смаку

Ми розповідали, як смачно та швидко приготувати гречку. Тепер ділимось порадами щодо варіння ще одного з найпопулярніших гарнірів — рису.

Найменша помилка у цьому процесі може призвести до того, що рис може переваритися, склеїтися та перетворитись на непривабливу клейку кашу. Саме тому дуже важлива замочувати та промивати крупу. Але і це ще не все, пише "На ПЕНСІЇ".

Промивання рису та його замочування показують гарний результат. Така каша чи плов виходять не тільки смачною, але й розсипчастою, що дуже важливо. Так зернятко легко відокремлюється від зернятка.

Але промивання та замочування потрібні і в інших цілях. Вони можуть запобігти проблемам, які пов’язані з виробництвом крупи. При вирощуванні рис можуть обробляти проти шкідників і хвороб. Це потенційний ризик, тому так важливо його ретельно промивати.

Але також не слід перестаратися. Іноді замочують рис на ніч. Після варіння така крупа може перетворитися наче клейстер. Найкраще замочувати крупу на годину дві, у ледь теплій воді. Для кращого результату її ще можна додатково підсолити.

При варінні на кілограм рису потрібно взяти трохи більше, аніж три літри води. Так він гарно звариться і буде смачним. Також ми розповідали, як правильно розморожувати рибу.