Як не вимити з дому щастя: коли і як мити вікна за народними прикметами

Читать на русском
Автор
5820
Телеграф

У цей час вікна мити не варто як з практичних, так і з езотеричних міркувань

Миття вікон — це не тільки звичайна процедура прибирання, але й своєрідний ритуал, який може впливати на енергетику дому та долю його мешканців. Як і у випадку з миттям підлоги. Наші предки знали, що не можна мити вікна в будь-який час і в будь-яку погоду, адже це може прикликати біду або негаразди.

Коли не можна мити вікна за народними прикметами

  • Ввечері та вночі. Краще починати їх мити вранці, щоб встигнути завершити цю роботу до обіду. Згідно з прикметами, якщо це завдання буде завершене до обіду, то сім’ї на довгий час гарантоване тепло та затишок вдома. Якщо ж мити вікна ввечері чи вночі, то є ризик "вимити" з дому здоров’я та достаток, а також прикликати нечисть.
  • У дощ. Прикмети кажуть, що не варто це робити, щоб не прикликати нещастя або хвороби у дім. Краще перенести прибирання на інший час.
  • За три дні до Великодня і на саме свято. Краще виконати це завдання заздалегідь. Така заборона поширюється також на недільний день та другу половину суботи.
  • У сонце або сильний вітер. Тоді вони будуть дуже швидко висихати і на них можуть з’явитися розводи.

Нагадаємо, що люди роблять п'ять поширених помилок, коли миють вікна. Не можна використовувати гарячу воду, мити вікна в сонячну погоду та застосовувати засоби з абразивними частинками. Також ми дали пораду, яким засобом протирати вікна, щоб вони завжди ефектно блищали. Виявляється, що для цього достатньо мати при собі лише газету та оцет.