Чому свекрусі не можна мити посуд у невістки: давня прикмета, яка може врятувати ваше подружжя

Читать на русском
Автор
5583
Миття посуду в чужому домі — не така проста справа, як здається
Миття посуду в чужому домі — не така проста справа, як здається. Фото Телеграф

Це допоможе вам підтримати гарні стосунки і не порушити гармонію в сім'ї

Коли ми ходимо до когось у гості, ми хочемо бути ввічливими і корисними. Ми допомагаємо господарям прибрати зі столу, пропонуємо винести сміття або перемити посуд. Але чи знаєте ви, що така допомога може мати негативні наслідки для вас і для власників дому? Особливо якщо ви — свекруха або невістка.

Посуд — не просто речі

Здавна вважається, що різноманітне кухонне приладдя може накопичувати енергетику людей, які постійно ним користуються. Миття посуду в чужому домі несе ризики як для господарів цього дому, так і для гостя.

Так, вважається, що під час цього процесу гість може забрати на себе не лише добробут господарів житла, а й їхні проблеми і нещастя. Також вважається, що чужа людина, миючи посуд господарів дому, може з водою змити багатство, щастя і благополуччя сім’ї. Якщо ж це робитиме інша жінка, то потім між подружжям у цьому домі може відбутися сварка. Наші предки вважали, що такий відповідальний процес, як миття посуду у своєму домі, господарі повинні довіряти лише найближчим людям.

Свекруха і невістка — конфліктна пара

Одна з найпоширеніших прикмет стверджує, що свекрусі не можна мити посуд у невістки. Це може призвести до сварки між подружжям, до охолодження почуттів або навіть до розлучення. Причина цього полягає в тому, що свекруха може "зарядити" посуд негативною енергією, якщо вона не ладить з невісткою або не погоджується з її способом життя.

Також існує прикмета, яка забороняє невістці мити посуд у свекрухи. Це може призвести до того, що невістка забере на себе всю енергетику свекрушиного дому, а тим самим погано позначиться на її власній сім'ї.

Кому не можна мити посуд у гостях

Згідно з прикметами, також не рекомендується, щоб посуд у гостях мила заміжня жінка, особливо якщо мити потрібно ножі та виделки. Вважається, що у родині після цього буде зрада або сварка. Також не можна, щоб гість мив руки над посудом, адже це може спровокувати фінансові проблеми у сім’ї.

А якщо ви все ж хочете допомогти одна одній, то зробіть це разом. Чи розподіліть роботу на кухні. Так ви покажете свою повагу і довіру, а також поділитеся позитивною енергетикою.

Нагадаємо, що раніше ми писали про те, чого не можна робити з ополоником, народні прикмети і таємниці. Зокрема, ми розповіли вам, чому не можна кидати ополоник на землю, викидати його у воду або давати його тваринам. Також ми розкрили секрети, чому не можна залишати надовго брудний посуд. За словами експертів, це не тільки гігієнічно, але й небезпечно для вашого здоров'я та благополуччя.