Візьміть склянки та трохи сьомги: незвичайний рецепт "Шуби" до свята

Читать на русском
Автор
2067
"Шуба" вийде смачною та незвичайною
"Шуба" вийде смачною та незвичайною. Фото shuba.life

Так цю страву ви ще не готували

Для багатьох людей оселедець під "Шубою" є однією з улюблених страв та теплим спогадом з дитинства. Салат зазвичай готується на свята. Необхідні інгредієнти викладаються шарами та змащують майонезом.

Однак є й інші, не менш цікаві рецепти та способи подачі цієї страви, і разом із Shuba поділимося одним. Якщо ви використовуєте замість оселедця слабосолену сьомгу чи лосось і подасте салат у невеликих порційних стаканчиках, класичний салат "Шуба" стане цікавішим. Рекомендуємо приготувати цю страву на різдвяно-новорічні свята — і ви отримаєте масу насолоди.

Як приготувати "Шубу" з сьомгою у склянках

Інгредієнти на 8 порцій:

  • сьомга слабосолона — 500 г;
  • картопля — 3 шт.;
  • морква — 2 шт.;
  • буряк — 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • майонез 72% — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Відварюємо картоплю, моркву та буряк. Остуджуємо, чистимо і натираємо на великій тертці.
  2. Цибулю чистимо і дрібно шаткуємо. Слабосолону рибу нарізаємо маленькими кубиками.
  3. На дно склянки викладаємо шар тертої картоплі, зверху — рибу, на неї цибулю і змащуємо тонким шаром майонезу.
  4. Зверху викладаємо моркву, змащуємо майонезом. Наступний шар — буряк, змащений майонезом.
  5. Склянки відправляємо в холодильник щонайменше на кілька годин, а краще — на ніч. При подачі за бажанням прикрашаємо зеленню.

А ще під "Шубою" можна приготувати скумбрію. Ви більше не повернетеся до класичного рецепту салату.