Ви будете пишатись собою взимку: рецепт маринованих огірків з оцтом

Читать на русском
Автор
Ці огірки стануть вашим скарбом взимку (зображення створено за допомогою ШІ)
Ці огірки стануть вашим скарбом взимку (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Приготування цих огірків не займе у вас багато часу, але вразять смаком.

Сезон домашніх заготовок у розпалі, а значить, саме час поділитися з вами секретами приготування маринованих огірків – улюбленої закуски багатьох українців.

Сьогодні ми розповімо вам, як замаринувати огірки з оцтом, щоб вони були хрусткими, ароматними та збереглися протягом всієї зими.

Інгредієнти:

  • 1 кг огірків
  • 1 л води
  • 2 ст. л. солі
  • 2 ст. л. цукру
  • 5 ст. л. оцту 9%
  • 10 горошин чорного перцю
  • 5 горошин духмяного перцю
  • 2 лаврових листки
  • 1 кріп (за бажанням)
  • 1 пучок хрону (за бажанням)

Приготування:

  1. Огірки ретельно вимити та замочити у холодній воді на 2-3 години.
  2. У каструлі закип'ятити воду, додати сіль, цукор, оцет, перець та лавровий лист.
  3. Огірки щільно укласти в чисті стерилізовані банки.
  4. Залити огірки гарячим маринадом, додати кріп і хрін (за бажанням).
  5. Накрити банки кришками і залишити маринуватися в прохолодному місці протягом 2-3 днів.

Подаємо малосольні огірки разом із ніжними котлетами. До речі, можна замаринувати огірки та взимку готувати з ними різні салати.