Соковитий стейк зі свинини на грилі: ідеальна страва для барбекю

Читать на русском
Автор
Цей стейк виходить дуже смачним та соковитим (зображення створено за допомогою ШІ)
Цей стейк виходить дуже смачним та соковитим (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Якщо ви плануєте барбекю — пропонуємо приготувати стейк за нашим рецептом.

Стейк зі свинини — це страва, яка не потребує багато зусиль, але завжди гарантує неймовірний результат. Готувати його можна на мангалі, сковороді гриль або навіть на звичайній сковороді.

Сьогодні ми поділимося з вами секретами приготування ідеального стейка зі свинини на грилі, який вразить вас своїм соковитим смаком та апетитною скоринкою. Також, пропонуємо рецепт курча, запеченого з овочами.

Інгредієнти:

  • 4 стейки зі свинячої шийки (товщиною близько 2 см)
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 1 ч. л. вустерського соусу
  • 1/2 ч. л. часникового порошку
  • 1/2 ч. л. цибулевого порошку
  • 1/4 ч. л. чорного меленого перцю
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Підготуємо м'ясо: Стейки промийте, обсушіть паперовими рушниками.
  2. Готуємо маринад: У мисці з'єднайте оливкову олію, лимонний сік, вустерський соус, часниковий порошок, цибулевий порошок, чорний перець та сіль. Перемішайте до однорідної маси.
  3. Маринад м'яса: Покладіть стейки в маринад, ретельно обмажте їх з усіх боків. Накрийте миску харчовою плівкою та залиште маринуватися в холодильнику протягом 30 хвилин або 2 годин (чим довше, тим краще).
  4. Розігріваємо гриль: Розігрійте гриль до середньо-високої температури. Якщо ви використовуєте сковороду гриль, розігрійте її на плиті на сильному вогні.
  5. Обсмажуємо стейки: Викладіть стейки на розігрітий гриль. Обсмажуйте протягом 4-5 хвилин з кожного боку для прожарки medium rare (злегка рожеве всередині) або довше для більш просмаженого м'яса.
  6. Даємо м'ясу "відпочити": Зніміть стейки з гриля, перекладіть на тарілку, накрийте фольгою та дайте "відпочити" протягом 5-10 хвилин. Це дозволить сокам рівномірно розподілитися в м'ясі, роблячи його ще більш соковитим.

Подаємо готові шашлики з маринованими помідорами. Також, пропонуємо рецепт вірменського шашлика.