У сто разів смачніше будь-якої шарлотки та покупних солодощів: це віденське печиво ви приготуєте на раз-два

Читать на русском
Автор
20869
Перевірений рецепт улюбленої солодощі
Перевірений рецепт улюбленої солодощі. Фото shuba.life

Без такої випічки не сядете пити чай

Ароматний тертий пиріг — чудова альтернатива звичній шарлотці. Сьогодні ми поділимося незвичайним рецептом найсмачніших ласощів.

Віденське печиво або тертий пиріг з варенням за рецептом Shuba ви приготуєте просто. Вам знадобиться тільки пісочне тісто, яке за правилами повинно охолонути 25-30 хвилин, і кислуватий джем або густе варення. Легко і просто у вас вийде неймовірна смакота.

Як приготувати печиво

Інгредієнти на 4 порції:

  • борошно – 300 г;
  • масло вершкове 73% — 220 г;
  • яйця курячі – 2 шт.;
  • цукор – 150 г;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • сіль – 5 г;
  • вишневий джем – 150 г.

Спосіб приготування:

  1. Вершкове масло розтоплюємо. Додаємо до нього цукор і ретельно перемішуємо до його повного розчинення.
  2. В отриману масу вбиваємо яйця, додаємо щіпку солі, знову перемішуємо всі інгредієнти до однорідного стану. Туди ж частинами додаємо просіяне з розпушувачем борошно, поступово замішуючи тісто.
  3. Приготовлене тісто ділимо на дві частини. Більшу частину розподіляємо по застеленій деко і відправляємо в холодильник на півгодини. З меншої частини формуємо кулю і відправляємо її на 25 хвилин також у холодильник.
  4. Через зазначений час тісто деко змащуємо варенням або джемом, зверху натираємо решту тіста і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.

Готову випічку нарізаємо на квадратики та подаємо з улюбленим напоєм. Смачного.