У сто разів смачніше будь-якої шарлотки та покупних солодощів: це віденське печиво ви приготуєте на раз-два
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 20869
Без такої випічки не сядете пити чай
Ароматний тертий пиріг — чудова альтернатива звичній шарлотці. Сьогодні ми поділимося незвичайним рецептом найсмачніших ласощів.
Віденське печиво або тертий пиріг з варенням за рецептом Shuba ви приготуєте просто. Вам знадобиться тільки пісочне тісто, яке за правилами повинно охолонути 25-30 хвилин, і кислуватий джем або густе варення. Легко і просто у вас вийде неймовірна смакота.
Як приготувати печиво
Інгредієнти на 4 порції:
- борошно – 300 г;
- масло вершкове 73% — 220 г;
- яйця курячі – 2 шт.;
- цукор – 150 г;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- сіль – 5 г;
- вишневий джем – 150 г.
Спосіб приготування:
- Вершкове масло розтоплюємо. Додаємо до нього цукор і ретельно перемішуємо до його повного розчинення.
- В отриману масу вбиваємо яйця, додаємо щіпку солі, знову перемішуємо всі інгредієнти до однорідного стану. Туди ж частинами додаємо просіяне з розпушувачем борошно, поступово замішуючи тісто.
- Приготовлене тісто ділимо на дві частини. Більшу частину розподіляємо по застеленій деко і відправляємо в холодильник на півгодини. З меншої частини формуємо кулю і відправляємо її на 25 хвилин також у холодильник.
- Через зазначений час тісто деко змащуємо варенням або джемом, зверху натираємо решту тіста і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.
Готову випічку нарізаємо на квадратики та подаємо з улюбленим напоєм. Смачного.