Повітряне шоколадне безе: рецепт, який підкорить серця ласунів

Читать на русском
Автор
Шоколадне безе просто тане в роті (зображення створено за допомогою ШІ)
Шоколадне безе просто тане в роті (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Це безе стане вашим улюбленим десертом.

Хто з нас не мріє про легкий, повітряний десерт, який тане в роті і дарує незабутнє відчуття насолоди? Сьогодні ми поділимося з вами рецептом шоколадного безе — витонченого десерту, яке підкорить серця навіть найвибагливіших ласунів.

Інгредієнти:

  • 4 яєчних білки
  • 140 г цукру
  • 20 г какао-порошку
  • 1/4 чайної ложки лимонної кислоти
  • 1/4 чайної ложки солі

Для прикрашання:

  • Збиті вершки
  • Свіжі ягоди
  • Тертий шоколад

Приготування:

  1. Підготуйте посуд: важливо, щоб посуд, в якому ви будете збивати білки, був сухим і чистим. Вимийте та ретельно просушіть миску та віночок.
  2. Відокремте білки від жовтків: акуратно відокремте білки від жовтків, щоб жовток не потрапив до білків. Збийте білки до пишної піни, поступово додаючи цукор.
  3. Додайте какао-порошок, лимонну кислоту та сіль: просійте какао-порошок, додайте лимонну кислоту та сіль, акуратно перемішайте ложкою, щоб зберегти пишність білків.
  4. Викладіть безе на деко: за допомогою кондитерського мішка або ложки викладіть безе на деко, застелене пергаментним папером. Сформуйте з білкової маси кульки або пірамідки.
  5. Випікайте безе: розігрійте духовку до 110°C. Випікайте безе протягом 1-1,5 години, доки воно не стане хрустким зовні і м'яким всередині.
  6. Охолодіть безе: вимкніть духовку, залиште безе всередині ще на 30 хвилин, потім дайте йому повністю охолонути при кімнатній температурі.
  7. Прикрасьте безе: перед подачею прикрасьте безе збитими вершками, свіжими ягодами та тертим шоколадом.

Також ми ділились рецептом відмінного карамельного торта. Раніше, ми пропонували рецепт яблучного пирога з безе.