Ніжна запечена перепілка: вишукана страва для особливого випадку

Читать на русском
Автор
Перепілка стане вашою улюбленою стравою  (зображення створено за допомогою ШІ)
Перепілка стане вашою улюбленою стравою (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

У приготуванні перепілки є певні секрети.

Перепілка — це не просто м'ясо, це вишукана страва, яка завжди прикрасить будь-який святковий стіл. Її ніжне м'ясо має неповторний смак і аромат, який не залишить байдужим жодного гурмана. Також, пропонуємо рецепт курки в апельсиновому соусі.

Сьогодні ми поділимося з вами рецептом запеченої перепілки, яка стане справжньою "перлиною" вашого столу.

Інгредієнти:

  • 2 перепілки
  • 100 г вершкового масла
  • 50 г бекону
  • 2 цибулини
  • 2 яблука
  • 1 столова ложка меду
  • 1 столова ложка гірчиці
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • 1/2 чайної ложки орегано
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Перепілок вимийте, обсушіть паперовими рушниками і натріть сіллю та перцем.
  2. Вершкове масло розім'яти з медом, гірчицею, лимонним соком і орегано.
  3. Цією сумішшю добре намажте перепілок.
  4. Цибулю наріжте кубиками, яблука — часточками.
  5. На дно форми для випічки викладіть бекон, потім перепілок, цибулю і яблука.
  6. Запікайте перепілок в духовці, розігрітій до 180°C, протягом 40-50 хвилин.
  7. Готових перепілок викладіть на тарілку і подавайте з улюбленим гарніром.

Також ми розповідали, як швидко підготувати листя на голубці. Раніше ми писали, як правильно варити філе.