Важлива помилка, яка псує холодець: все залежить від одного інгредієнта

Читать на русском
Автор
43604
Все залежить від моменту додавання солі у страву
Все залежить від моменту додавання солі у страву. Фото karavan.ua

Секрети ідеального холодцю

Ми розповідали, як приготувати смачні та соковиті відбивні. Тепер ділимось важливим моментом, від якого залежить смак холодцю.

Холодець — це традиційна українська страва. Одним з важливих нюансів її приготування є правильний час додавання солі. Добра половина кулінарів робить цю помилку, через що холодець виходить пересоленим, недосоленим або погано застигає. Як правильно солити страву, розповідаємо разом із порталом "Господинька".

Чому не можна солити холодець на початку варіння?

Протягом тривалого варіння (6-8 годин) вода з каструлі випаровується. Якщо додати сіль на початку, то до кінця варіння вода випарується, а сіль залишиться, роблячи бульйон пересоленим. Додавання води в бульйон не є оптимальним рішенням, адже це може зіпсувати смак і консистенцію холодцю.

Коли ж солити холодець?

Сіль додають за годину-півтори до кінця варіння м'яса. Цього часу буде достатньо, щоб м'ясо просолилося, а вода випарується не так багато. На кожні 2 літри бульйону та 1 кг м'яса рекомендується використовувати 1,5 чайної ложки солі.

Важливо використовувати звичайну, велику сіль. Дрібна сіль у тій же кількості пересолить м'ясо та бульйон.

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете приготувати ідеальний холодець, який порадує вас та ваших близьких. Також ми ділились секретами приготування смачних шашликів.