Тануть у роті: рецепт пухких пончиків

Читать на русском
Автор
772
Ці пончики виходять дуже пухкими  (зображення створено за допомогою ШІ)
Ці пончики виходять дуже пухкими (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Якщо ви плануєте приготувати смачний десерт до чаю чи кави, пропонуємо вам простий рецепт смачних пончиків.

Пончики — це не просто смачна випічка, а справжня класика домашньої кухні, що дарує затишок та тепло. Хрусткі ззовні та ніжні всередині, вони підкорюють серця дітей та дорослих, стаючи улюбленими ласощами для сімейних посиденьок або дружніх вечірок. Також, пропонуємо рецепт ванільних булочок.

Сьогодні ми поділимося з вами трьома секретними рецептами пухких пончиків, які здивують вас легкістю приготування та неймовірно апетитним результатом.

Інгредієнти:

  • 500 г борошна
  • 250 мл теплого молока
  • 11 г сухих дріжджів
  • 50 г цукру
  • 1 яйце
  • 50 г вершкового масла
  • Сіль за смаком
  • Олія для фритюру

Приготування:

1. У теплому молоці розчиніть дріжджі та цукор, залиште на 10 хвилин для активації.

2. Додайте борошно, яйце, вершкове масло та сіль, замісіть тісто. Тісто має бути м'яким та еластичним.

3. Накрийте тісто рушником, поставте в тепле місце на 1-2 години, щоб воно піднялося.

4. Обробіть тісто, що підійшло, розкачайте його в пласт товщиною 1 см.

5. Виріжте пончики за допомогою формочки або склянки.

6. Залиште пончики на 30 хвилин, щоб вони трохи піднялися.

7. Розігрійте олію у фритюрниці або глибокій каструлі до 180°C.

8. Обсмажуйте пончики по кілька штук у олії до золотистого кольору.

9. Викладіть пончики на паперові рушники, щоб видалити надлишки олії.

10. Посипте пончики цукровою пудрою або задекоруйте за вашим смаком.

А якщо ви любите смачну випічку, рекомендуємо також приготувати тертий пиріг із варенням за рецептом "Телеграфа". Рекомендуємо також приготувати яблучні пончики за рецептом "Телеграфа".