Жменя сиру, трохи шоколаду - і смакота готова: рецепт великодньої паски

Читать на русском
Автор
Ця паска готується дуже просто та швидко  (зображення створено за допомогою ШІ)
Ця паска готується дуже просто та швидко (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Приготуйте смачний та простий символ Великодня — сирну паску.

Великдень — це не лише світле свято, але й час для смачних та ароматних страв. Однією з головних страв на великодньому столі є сирна паска. Також, пропонуємо вам рецепт сирної паски з маскарпоне.

Сьогодні ми поділимося з вами рецептом шоколадної сирної паски, яка стане справжньою окрасою вашого святкового столу. Ця паска не лише смачна, але й красива, завдяки своєму насиченому шоколадному кольору.

Інгредієнти:

  • 500 г сиру (9% жирності)
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 2 яйця
  • 100 г родзинок
  • 50 г какао-порошку
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1/4 ч. л. соди
  • 1 столова ложка лимонного соку

Для глазурі:

  • 100 г темного шоколаду
  • 50 г вершкового масла

Приготування:

1. Сирна основа:

  1. Сир протерти через сито.
  2. Вершкове масло кімнатної температури збити з цукром до пишної маси.
  3. Додати до масла сир, яйця, родзинки, какао-порошок, ванільний екстракт, сіль, соду та лимонний сік.
  4. Ретельно перемішати всі інгредієнти до однорідної маси.

2. Випікання:

  1. Форму для паски змастити вершковим маслом та посипати борошном.
  2. Викласти сирну масу у форму.
  3. Випікати в розігрітій до 180°C духовці протягом 1 години, або до золотистого кольору.

3. Глазур:

  1. Темний шоколад подрібнити на дрібні шматочки.
  2. Вершкове масло розтопити на водяній бані.
  3. З'єднати шоколад з маслом та перемішати до однорідної маси.

4. Збірка:

  1. Готову паску охолодити у формі.
  2. Полити паску шоколадною глазур'ю.

Залишити паску в холодильнику до повного застигання глазурі.

Порада:

Для більш насиченого шоколадного смаку можна додати до сирної маси 2 столові ложки тертого шоколаду.

Також ми ділились рецептом смачної грузинської паски. Також, ми писали, як приготувати пісне тісто на Великдень.