Жменя сиру, трохи шоколаду - і смакота готова: рецепт великодньої паски
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Приготуйте смачний та простий символ Великодня — сирну паску.
Великдень — це не лише світле свято, але й час для смачних та ароматних страв. Однією з головних страв на великодньому столі є сирна паска. Також, пропонуємо вам рецепт сирної паски з маскарпоне.
Сьогодні ми поділимося з вами рецептом шоколадної сирної паски, яка стане справжньою окрасою вашого святкового столу. Ця паска не лише смачна, але й красива, завдяки своєму насиченому шоколадному кольору.
Інгредієнти:
- 500 г сиру (9% жирності)
- 100 г вершкового масла
- 100 г цукру
- 2 яйця
- 100 г родзинок
- 50 г какао-порошку
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- 1/2 ч. л. солі
- 1/4 ч. л. соди
- 1 столова ложка лимонного соку
Для глазурі:
- 100 г темного шоколаду
- 50 г вершкового масла
Приготування:
1. Сирна основа:
- Сир протерти через сито.
- Вершкове масло кімнатної температури збити з цукром до пишної маси.
- Додати до масла сир, яйця, родзинки, какао-порошок, ванільний екстракт, сіль, соду та лимонний сік.
- Ретельно перемішати всі інгредієнти до однорідної маси.
2. Випікання:
- Форму для паски змастити вершковим маслом та посипати борошном.
- Викласти сирну масу у форму.
- Випікати в розігрітій до 180°C духовці протягом 1 години, або до золотистого кольору.
3. Глазур:
- Темний шоколад подрібнити на дрібні шматочки.
- Вершкове масло розтопити на водяній бані.
- З'єднати шоколад з маслом та перемішати до однорідної маси.
4. Збірка:
- Готову паску охолодити у формі.
- Полити паску шоколадною глазур'ю.
Залишити паску в холодильнику до повного застигання глазурі.
Порада:
Для більш насиченого шоколадного смаку можна додати до сирної маси 2 столові ложки тертого шоколаду.
Також ми ділились рецептом смачної грузинської паски. Також, ми писали, як приготувати пісне тісто на Великдень.