Один з головних символів Великодня: рецепт сирної паски з маскарпоне

Читать на русском
Автор
Сирна паска прикрасить ваш стіл  (зображення створено за допомогою ШІ)
Сирна паска прикрасить ваш стіл (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Сирна паска є одним з головних символів світлого свята та просто готується.

Великдень – це не лише свято світла та надії, але й час для сімейних традицій та смачних страв. Одним із головних символів Великодня є паска, яка може бути не лише смачною, але й красивою та оригінальною.

Сьогодні ми поділимося з вами рецептом сирної паски з маскарпоне та мигдалем, яка стане справжньою окрасою вашого святкового столу.Ця паска має ніжний вершковий смак, завдяки маскарпоне, та приємний горіховий аромат, завдяки мигдалю. Її легко приготувати вдома, і вона не потребує багато часу та зусиль.

Інгредієнти:

  • 500 г сиру (9% жирності)
  • 250 г маскарпоне
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 2 яйця
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 100 г родзинок
  • 100 г кураги
  • 100 г мигдалю
  • 1 ч. л. цедри лимона
  • 1/2 ч. л. солі

Для прикраси:

  • цукрова пудра
  • мигдаль

Приготування:

  1. Родзинки та курагу замочити в окропі на 15 хвилин, потім обсушити.
  2. Мигдаль подрібнити.
  3. Сир протерти через сито.
  4. Вершкове масло кімнатної температури збити з цукром до пишної маси.
  5. Додати до масла сир, маскарпоне, ванільний цукор, яйця, цедру лимона та сіль. Ретельно збити до однорідної маси.
  6. Додати родзинки, курагу та мигдаль, перемішати.
  7. Форму для паски змастити вершковим маслом та викласти сирну масу.
  8. Випікати паску в розігрітій до 180°C духовці протягом 1 години.
  9. Готову паску охолодити, посипати цукровою пудрою та мигдалем.

Також ми ділились рецептом смачної грузинської паски. Також, ми писали, як приготувати пісне тісто на Великдень.