Один з головних символів Великодня: рецепт сирної паски з маскарпоне
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Сирна паска є одним з головних символів світлого свята та просто готується.
Великдень – це не лише свято світла та надії, але й час для сімейних традицій та смачних страв. Одним із головних символів Великодня є паска, яка може бути не лише смачною, але й красивою та оригінальною.
Сьогодні ми поділимося з вами рецептом сирної паски з маскарпоне та мигдалем, яка стане справжньою окрасою вашого святкового столу.Ця паска має ніжний вершковий смак, завдяки маскарпоне, та приємний горіховий аромат, завдяки мигдалю. Її легко приготувати вдома, і вона не потребує багато часу та зусиль.
Інгредієнти:
- 500 г сиру (9% жирності)
- 250 г маскарпоне
- 100 г вершкового масла
- 100 г цукру
- 2 яйця
- 1 пакетик ванільного цукру
- 100 г родзинок
- 100 г кураги
- 100 г мигдалю
- 1 ч. л. цедри лимона
- 1/2 ч. л. солі
Для прикраси:
- цукрова пудра
- мигдаль
Приготування:
- Родзинки та курагу замочити в окропі на 15 хвилин, потім обсушити.
- Мигдаль подрібнити.
- Сир протерти через сито.
- Вершкове масло кімнатної температури збити з цукром до пишної маси.
- Додати до масла сир, маскарпоне, ванільний цукор, яйця, цедру лимона та сіль. Ретельно збити до однорідної маси.
- Додати родзинки, курагу та мигдаль, перемішати.
- Форму для паски змастити вершковим маслом та викласти сирну масу.
- Випікати паску в розігрітій до 180°C духовці протягом 1 години.
- Готову паску охолодити, посипати цукровою пудрою та мигдалем.
Також ми ділились рецептом смачної грузинської паски. Також, ми писали, як приготувати пісне тісто на Великдень.