На смак ця паска нагадує чизкейк: рецепт заварної паски без випікання

Читать на русском
Автор
Ділимось простим великоднім рецептом
Ділимось простим великоднім рецептом. Фото 24 канал

Чуде ніжна і смачна сирна пасочка

Ми ділились рецептом ароматної грузинської паски на дріжджовому тісті. Тепер розповідаємо, як зробити заварну сирну паску.

На смак вона більше нагадує чизкейк, а завдяки технології приготування великодній десерт отримує ніжну текстуру. Рецептом поділились на порталі SHUBA.

Інгредієнти:

Сир кисломолочний — 1 кг

Сметана — 250 г

Масло вершкове 73% — 250 г

Яйця курячі — 8 шт.

Цукор — 500 г

Родзинки — 400 г

Цукор ванільний — 20 г

Спосіб приготування:

  1. Сир розтираємо з маслом на пухку масу. Додаємо сметану, збиту із цукром, розтерті жовтки й ванільний цукор.
  2. Родзинки промиваємо в теплій воді, обсушуємо і додаємо у сирну масу. Білки збиваємо в піну, додаємо до маси та добре перемішуємо.
  3. Сирну масу викладаємо в емальований посуд і ставимо на маленький вогонь. Нагріваємо, постійно помішуючи, до першої бульбашки.
  4. Знімаємо з вогню, охолоджуємо до кімнатної температури, перемішуємо і викладаємо у змащені маслом форми. Через кілька годин перевертаємо.

Сирна паска виходить надзвичайно ніжною. Також ми розповідали, як приготувати фінську сирну паску.