Язик проковтнете: рецепт крафіна з маком

Читать на русском
Автор
Крафін прикрасить ваш великодній стіл Новина оновлена 23 квітня 2024, 13:03
Крафін прикрасить ваш великодній стіл. Фото freepik.com

Якщо ви хочете урізноманітнити свій великодній стіл, можете замінити традиційну паску на крафін.

Крафін — це випічка, яка поєднує в собі ніжність круасана та ситність мафіна. Ця страва стає все більш популярною, адже вона чудово підходить для сніданку, перекусу або десерту.

Сьогодні ми поділимося з вами рецептом крафіна з маком, який стане справжньою окрасою вашого столу. Цей крафін не лише смачний, але й красивий, завдяки своєму закрученому візерунку.

Інгредієнти:

Для тіста

* 500 г борошна

* 250 г вершкового масла

* 200 мл молока

* 7 г сухих дріжджів

* 50 г цукру

* 1 яйце

* 1/2 ч. л. солі

Для начинки

* 200 г маку

* 100 г цукру

* 1 яйце

* 50 г вершкового масла

* 1 столова ложка молока

* 1/2 ч. л. кориці

* 1/4 ч. л. мускатного горіха

Для глазурі

* 100 г цукрової пудри

* 2 столові ложки молока

Приготування:

1. Тісто

1. У мисці змішати молоко, дріжджі та 1 столову ложку цукру. Залишити на 10 хвилин, щоб дріжджі активувалися.

2. Додати борошно, цукор, сіль, яйце та вершкове масло, нарізане кубиками.

3. Замісити тісто, додати борошна, якщо воно занадто липке.

4. Місити тісто протягом 10 хвилин, доки воно не стане гладким та еластичним.

5. Викласти тісто в миску, накрити рушником і поставити в тепле місце на 1 годину, щоб воно піднялося.

2. Начинка

1. Мак залити окропом на 15 хвилин, потім відцідити.

2. У мисці змішати мак, цукор, яйце, вершкове масло, молоко, корицю та мускатний горіх.

3. Перемішати начинку до однорідності.

3. Формування крафінів

1. Тісто розділити на 2 частини.

2. Кожну частину тіста розкатати в прямокутний пласт товщиною 0,5 см.

3. Намастити пласт тіста начинкою, залишаючи вільні краї по краях.

4. Згорнути тісто рулетом.

5. Рулет розрізати на шматки шириною 3-4 см.

6. Викласти шматки рулету на деко, застелене пергаментом, на відстані один від одного.

7. Накрити крафіни рушником і залишити на 30 хвилин, щоб вони піднялися.

4. Випікання

1. Розігріти духовку до 180°C.

2. Змастити крафіни яйцем.

3. Випікати протягом 20-25 хвилин, до золотистого кольору.

5. Глазур

1. Цукрову пудру змішати з молоком до однорідної консистенції.

2. Полити готові крафіни глазур'ю.

Порада:

Для більш насиченого макового смаку можна додати до начинки родзинки, цукати або горіхи.

Також, пропонуємо вам рецепт чизкейка з вишнею. Раніше ми ділились рецептом тарталеток до святкового столу.