Красиві "кучеряві" пасочки: найпростіший рецепт великоднього крафіна

Читать на русском
Автор
Дуже смачні та красиві пасочки
Дуже смачні та красиві пасочки. Фото ТСН

Такі крафіни дуже просто приготувати

Ми розповідали, як спекти дуже смачну та пухку Олександрійську паску. Якщо ж хочете щось цікаве й оригінальне, зверніть увагу на рецепт крафіна.

Крафін — це майже звичайна паска, однак закручена. На порталі SHUBA поділились простим рецептом. З кількості інгредієнтів, наведеної там, можна зробити два крафіни або один великий.

Інгредієнти:

  • 230 г молока 2,5%
  • 25 г цукру
  • 25 г борошна
  • 10 г сухих дріжджів
  • 5 жовтків
  • 120 г цукру
  • 5 г ванільного цукру
  • 2 г солі
  • 70 г вершкового масла 73%
  • 420 г борошна

Додатково:

  • 1 яйце
  • 50 г вершкового масла 73%

Спосіб приготування:

  1. Додаємо в тепле молоко цукор, борошно та сухі дріжджі. Перемішуємо вінчиком і залишаємо в теплому місці підійти втричі.
  2. Переливаємо опару в чашу для вимішування. Додаємо жовтки й борошно. Вимішуємо 8-10 хвилин.
  3. Додаємо цукор, вимішуємо 2 хвилини. Додаємо в 2 прийоми вершкове масло кімнатної температури. Вимішуємо до однорідності.
  4. Накриваємо тісто рушником і даємо підійти в теплому місці. Розділяємо на 2 частини.
  5. Злегка змащуємо руки та стіл олією. Тонко розтягуємо тісто. Обережно змащуємо тісто теплим вершковим маслом (50 г).
  6. Викладаємо начинку та загортаємо рулетом. Розрізаємо рулет вздовж навпіл. Згортаємо равликом.
  7. Викладаємо паски в змащену олією форму. Залишаємо на 1,5 години. Змащуємо верх яйцем.
  8. Випікаємо в розігрітій до 165 градусів духовці 15 хвилин. Зменшуємо температуру до 140 градусів. Випікаємо ще 30-35 хвилин.

Коли паски трохи охолонуть, можна діставати їх з форм. Також ми ділились рецептом старовинної київської паски.