Якщо набридли паски: найпростіший рецепт крафіна на Великдень

Читать на русском
Автор
Крафін за цим рецептом виходить дуже м’яким і пишним
Крафін за цим рецептом виходить дуже м’яким і пишним. Фото maximum.fm

Обов’язково приготуйте на Великдень крафін за цим рецептом

Чим ближче Великдень, тим більше кулінари наближаються до аудиту своїх рецептів і лайфхаків. Традиційна паска — це дуже смачно і точно варто того, щоб приготувати, та іноді буває, що хочеться чогось нового.

В такому випадку рекомендуємо приготувати крафін. Це цікавий варіант великодньої випічки, який тішить незвичним виглядом та м’яким смаком. Простим рецептом поділились на порталі SHUBA.

Інгредієнти:

  • 200 мл молока (2,5%)
  • 1 ст. л. цукру
  • 7 г сухих дріжджів
  • 1 ст. л. пшеничного борошна

Для тіста:

  • 1 куряче яйце
  • 2 жовтки
  • 100 г цукру
  • 80 г вершкового масла (82%)
  • 450 г пшеничного борошна
  • 1/8 ч. л. солі
  • 8 г ванільного цукру

Для начинки:

  • 60 г вершкового масла (82%)
  • 100 г родзинок
  • 50 г цукатів
  • цукрова пудра

Спосіб приготування:

  1. З'єднуємо інгредієнти для опари. Накриваємо та ставимо в тепле місце на 15 хвилин.
  2. Змішуємо яйця, жовтки, цукор та сіль. Збиваємо до пишної маси.
  3. Додаємо розтоплене масло та опару. Перемішуємо. Поступово вводимо, замішуючи, просіяне борошно.
  4. Замішуємо тісто, спочатку в мисці, потім на столі. Вимішуємо 15-20 хвилин до еластичного стану. Якщо тісто липне до рук, змащуємо руки олією, а не додаємо борошно.
  5. Готове тісто перекладаємо в миску. Накриваємо та залишаємо підходити в теплому місці на 2 години.
  6. Розділяємо тісто на дві частини. Розкочуємо в прямокутник. Змащуємо м'яким маслом. Притрушуємо родзинками та цукатами.
  7. Загортаємо тісто в рулет. Заліплюємо краї. Розрізаємо з одного боку, не дорізаючи до кінця.
  8. Кладемо сформовані крафіни у форми для випічки, застелені пергаментом. Даємо підійти ще 30 хвилин. Випікаємо при 190°C 30-40 хвилин (залежно від духовки та розміру форм).

Готові крафіни охолоджуємо та притрушуємо цукровою пудрою. Також ми ділились рецептом чудової грузинської паски.