Шашлик не любить самотності: найкраща до нього компанія — соус за цим рецептом

Читать на русском
Автор
Пряний томатний соус до шашлику
Пряний томатний соус до шашлику. Фото shuba.life

Ідеально до улюбленої страви

Рідко коли вилазка на природу обходиться без ароматного шашлику. Однак не тільки м’ясом ласувати — і в цьому випадку компанію йому складе пряний і насичений томатний соус.

Для насиченості смаку Shuba рекомендує вибирати густу томатну пасту та розводити оцет водою. За бажанням до соусу можна додати соус паприку, перець чилі та інші прянощі до свого смаку — так він вийде ще смачнішим.

Як приготувати томатний соус до шашлику

Інгредієнти на 4 порції:

  • паста томатна — 250 г;
  • вода — 1 ст.;
  • часник, зубчики — 3 шт.;
  • цибуля жовта ріпчаста — 1 шт.;
  • кінза, пучок — 1 шт.;
  • петрушка, пучок – 1 шт.;
  • оцет 9% — 1.5 ст. л.;
  • цукор, сіль, чорний перець — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю чистимо і нарізаємо невеликими кубиками. Складаємо його в миску, заливаємо оцтом, додаємо кілька ложок води та маринуємо 15 хвилин.
  2. В окремій мисці змішуємо томатну пасту та воду. Все ретельно перемішуємо.
  3. На дрібній тертці натираємо очищений часник. Зелень миємо та сушимо.
  4. У чашу блендера відправляємо томатну пасту, часник та мариновану цибулю. Все солимо, перчимо, додаємо кінзу та петрушку. Ретельно все перебиваємо до однорідного стану.

Готовий соус подаємо до соковитого та ніжного шашлику. Без нього на природі не обійтись.