Дивовижний торт з одного банана: навіть на свято не згадаєте про покупні солодощі (фото)

Читать на русском
Автор
1386
Розкішний банановий торт
Розкішний банановий торт. Фото shuba.life

З’їдять весь торт за один раз.

Якщо ви або хтось із ваших близьких ласунів, без різних рецептів солодощів не обійтися. Саме тому хочемо поділитись ще одним незвичайним тортом.

Ви приготуєте таку насолоду буквально з того, що є під рукою, і в результаті отримаєте фантастичний торт. Простий у приготуванні рецепт "Телеграф" знайшов у старому журналі "Люблю готовить".

Як приготувати банановий торт

Інгредієнти:

  • вершкове масло — 200 г;
  • цукор — 6 ст. л.;
  • банан — 1 шт.;
  • курячі яйця — 4 шт.;
  • сметана — 6 ч. л.;
  • ванільний цукор — 1 ст. л.;
  • мак — 2 ст. л.;
  • борошно — 340 г;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • сіль — до свого смаку.

Для глазурі:

  • лимон — 1 шт.;
  • цукор.

Спосіб приготування:

  1. Банан чистимо, розрізаємо на шматочки та відправляємо у миску. Додаємо олію, цукор. Міксером збиваємо до однорідності.
  2. В отриману суміш відправляємо яєчні жовтки, сметану, ванільний цукор і дрібку солі та все ретельно перемішуємо. Туди ж додаємо борошно з розпушувачем.
  3. В окремому посуді збиваємо яєчний білок із сіллю, поки маса не стане густою та щільною. Потім додаємо цукор збиваємо ще раз. Частинами в отриману масу додаємо приготовлене тісто.
  4. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом та застилаємо пергаментом. Викладаємо тісто і відправляємо в розігріту до 160 градусів духовку на 45 хвилин.
  5. Для приготування глазурі на дрібній тертці натираємо шкірку лимона, вичавлюємо сік і додаємо стільки цукру, щоб суміш стала густою та схожою на клей. Все ретельно збиваємо.
Банановий торт
Фото: Телеграф

Готовий торт поливаємо глазур’ю, добре обмазуючи по краях. Подаємо з улюбленим напоєм.