Таким "Наполеоном" можна ласувати і в пост: рецепт, про який ви мріяли

Читать на русском
Автор
Торт виходить вишуканим
Торт виходить вишуканим. Фото shuba.life

Такий тортик можна готувати знову і знову

Під час Великого посту не можна вживати їжу тваринного походження. Попри це, ми пропонуємо приготувати улюблений торт "Наполеон".

Весь секрет у тому, що в рецепті Shuba немає яєць, вершкового масла, коров’ячого молока та сметани. Але можете не сумніватися: вийде так само смачно, як і класична версія "Наполеона". Такий торт стане чудовим частуванням для будь-якого випадку: від сімейних посиденьок до святкового столу.

Як приготувати пісний "Наполеон"

Інгредієнти на 8 порцій

Для крему:

  • кокосове молоко — 400 мл;
  • вода — 300 мл;
  • цукор — 120 г;
  • цукор ванільний — 10 г;
  • кокосова стружка — 80 г;
  • борошно пшеничне — 50 г.

Для тіста:

  • борошно пшеничне — 350 г;
  • олія соняшникова — 100 мл;
  • сода харчова — 5 г;
  • оцет — 10 мл;
  • сіль — 1/8 ч. л.;
  • вода — 120 мл.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування крему в каструлі змішуємо воду, кокосове молоко, звичайний і ванільний цукор та кокосову стружку. Ставимо все на вогонь, помішуючи, доводимо до кипіння та відставляємо на 10 хвилин.
  2. Через зазначений час до підготовленої маси додаємо 50 г борошна і ретельно перемішуємо. Знову відправляємо масу на вогонь та помішуючи, варимо до консистенції густої сметани. Накриваємо плівкою і залишаємо остигати.
  3. Для приготування тіста в окрему миску просіюємо борошно. Додаємо сіль, погашену оцтом соду та олію. Розтираємо масу пальцями до крихти, додаємо 120-140 мл води та замішуємо еластичне тісто. Ділимо його на 10 частин, кожен загортаємо у харчову плівку і відправляємо в холодильник на півгодини.
  4. Після кожного шматочка розкочуємо в тонкий корж і випікаємо їх на пергаменті в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 5-7 хвилин.
  5. Готові коржі обрізаємо, змащуємо кремом та викладаємо один на інший.

Прикрашаємо торт подрібненими обрізками коржів і подаємо з ароматною кавою. Смачного.