Таким "Наполеоном" можна ласувати і в пост: рецепт, про який ви мріяли
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Такий тортик можна готувати знову і знову
Під час Великого посту не можна вживати їжу тваринного походження. Попри це, ми пропонуємо приготувати улюблений торт "Наполеон".
Весь секрет у тому, що в рецепті Shuba немає яєць, вершкового масла, коров’ячого молока та сметани. Але можете не сумніватися: вийде так само смачно, як і класична версія "Наполеона". Такий торт стане чудовим частуванням для будь-якого випадку: від сімейних посиденьок до святкового столу.
Як приготувати пісний "Наполеон"
Інгредієнти на 8 порцій
Для крему:
- кокосове молоко — 400 мл;
- вода — 300 мл;
- цукор — 120 г;
- цукор ванільний — 10 г;
- кокосова стружка — 80 г;
- борошно пшеничне — 50 г.
Для тіста:
- борошно пшеничне — 350 г;
- олія соняшникова — 100 мл;
- сода харчова — 5 г;
- оцет — 10 мл;
- сіль — 1/8 ч. л.;
- вода — 120 мл.
Спосіб приготування:
- Для приготування крему в каструлі змішуємо воду, кокосове молоко, звичайний і ванільний цукор та кокосову стружку. Ставимо все на вогонь, помішуючи, доводимо до кипіння та відставляємо на 10 хвилин.
- Через зазначений час до підготовленої маси додаємо 50 г борошна і ретельно перемішуємо. Знову відправляємо масу на вогонь та помішуючи, варимо до консистенції густої сметани. Накриваємо плівкою і залишаємо остигати.
- Для приготування тіста в окрему миску просіюємо борошно. Додаємо сіль, погашену оцтом соду та олію. Розтираємо масу пальцями до крихти, додаємо 120-140 мл води та замішуємо еластичне тісто. Ділимо його на 10 частин, кожен загортаємо у харчову плівку і відправляємо в холодильник на півгодини.
- Після кожного шматочка розкочуємо в тонкий корж і випікаємо їх на пергаменті в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 5-7 хвилин.
- Готові коржі обрізаємо, змащуємо кремом та викладаємо один на інший.
Прикрашаємо торт подрібненими обрізками коржів і подаємо з ароматною кавою. Смачного.