Смачніше, ніж плов: як приготувати рис з морепродуктами по-азійськи
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Просто, швидко та бюджетно
Коли звичайний плов уже набрид, можна приготувати його по-азійськи, замість м'яса використавши морепродукти. Така страва особливо сподобається любителям риби.
Готується рис легко і швидко, а виходить поживним та смачним. Рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "zefirka_recipes".
Як приготувати рис по-китайськи з соєвим соусом та морепродуктами
Інгредієнти:
- рис (бажано басматі) – 1 склянка;
- морський коктейль заморожений — 500 г;
- морква – 1/2 шт.;
- цибуля – 1/2 шт.;
- болгарський перець – 1/3 шт.;
- соєвий соус – за смаком;
- часник – 1-2 зуб.;
- кунжут і зелена цибуля для подачі;
Спосіб приготування:
- Рис відварити у пропорції 1 до 2 у підсоленій воді.
- Цибулю нарізати кубиками, обсмажити на сковороді з олією.
- Додати натерту на великій тертці моркву, обсмажити.
- Додати нарізати кубиками перець, обсмажити.
- Додати розморожений морський коктейль, готувати кілька хвилин, щоб випарувалася волога.
- До овочів додати відварений рис, трохи соєвого соусу та часник, перемішати.
- Подавати з кунжутом та зеленою цибулею.
А якщо ви любите рис, рекомендуємо приготувати його з печерицями. Якщо використати коричневий рис для приготування страви, то вона вийде ще смачнішою і з максимальною кількістю корисних речовин.