Смачніше, ніж плов: як приготувати рис з морепродуктами по-азійськи

Читать на русском
Автор
Яскрава та смачна страва
Яскрава та смачна страва. Фото 1000.menu

Просто, швидко та бюджетно

Коли звичайний плов уже набрид, можна приготувати його по-азійськи, замість м'яса використавши морепродукти. Така страва особливо сподобається любителям риби.

Готується рис легко і швидко, а виходить поживним та смачним. Рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "zefirka_recipes".

Як приготувати рис по-китайськи з соєвим соусом та морепродуктами

Інгредієнти:

  • рис (бажано басматі) – 1 склянка;
  • морський коктейль заморожений — 500 г;
  • морква – 1/2 шт.;
  • цибуля – 1/2 шт.;
  • болгарський перець – 1/3 шт.;
  • соєвий соус – за смаком;
  • часник – 1-2 зуб.;
  • кунжут і зелена цибуля для подачі;

Спосіб приготування:

  1. Рис відварити у пропорції 1 до 2 у підсоленій воді.
  2. Цибулю нарізати кубиками, обсмажити на сковороді з олією.
  3. Додати натерту на великій тертці моркву, обсмажити.
  4. Додати нарізати кубиками перець, обсмажити.
  5. Додати розморожений морський коктейль, готувати кілька хвилин, щоб випарувалася волога.
  6. До овочів додати відварений рис, трохи соєвого соусу та часник, перемішати.
  7. Подавати з кунжутом та зеленою цибулею.

А якщо ви любите рис, рекомендуємо приготувати його з печерицями. Якщо використати коричневий рис для приготування страви, то вона вийде ще смачнішою і з максимальною кількістю корисних речовин.