Такого плову ви ще не їли: просто замініть м’ясо на секретний інгредієнт

Читать на русском
Автор
2102
Ситний грибний плов
Ситний грибний плов. Фото lifestyle.segodnya.ua

Відмінна альтернатива улюбленій м’ясній страві

У це складно повірити, але навіть під час Великого посту можна ласувати улюбленим ароматним пловом. Головне – замінити м’ясо іншим продуктом.

Сьогодні "Їсти" пропонує приготувати незвичайний плов із грибами. Такий варіант улюбленої страви сподобається не менше класичної — вона виходить ситною, ароматною і дуже смачною.

Як приготувати пісний грибний плов

Інгредієнти:

  • 500 г печериць;
  • 1,5 склянки рису;
  • 1 цибулина;
  • 3 морквини;
  • 3-4 зубці часнику;
  • сіль, спеції до свого смаку;
  • соняшникова олія для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Гриби ретельно миємо та довільно нарізаємо. Ретельно миємо рис. Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву — соломкою.
  2. У глибокій каструлі сковороді з товстим дном розігріваємо рослинну олію і смажимо цибулю. Додаємо моркву, а за 5-10 хвилин — гриби. На середньому вогні жаримо до повного випаровування рідини, періодично помішуючи.
  3. До овочів та грибів відправляємо рис. Солимо, додаємо спеції, що розрізають уздовж зубчики часнику. Заливаємо гарячою водою так, щоб вона покривала поверхню рису на 1-2 пальці.
  4. Накриваємо все кришкою і тушкуємо на мінімальному вогні 20-30 хвилин. Після цього перемішуємо, додаємо зелень, накриваємо кришкою і залишаємо ще на 10-15 хвилин.

Готовий плов розкладаємо у тарілки. Подаємо з улюбленим салатом.