Такого плову ви ще не їли: просто замініть м’ясо на секретний інгредієнт
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 2102
Відмінна альтернатива улюбленій м’ясній страві
У це складно повірити, але навіть під час Великого посту можна ласувати улюбленим ароматним пловом. Головне – замінити м’ясо іншим продуктом.
Сьогодні "Їсти" пропонує приготувати незвичайний плов із грибами. Такий варіант улюбленої страви сподобається не менше класичної — вона виходить ситною, ароматною і дуже смачною.
Як приготувати пісний грибний плов
Інгредієнти:
- 500 г печериць;
- 1,5 склянки рису;
- 1 цибулина;
- 3 морквини;
- 3-4 зубці часнику;
- сіль, спеції до свого смаку;
- соняшникова олія для смаження.
Спосіб приготування:
- Гриби ретельно миємо та довільно нарізаємо. Ретельно миємо рис. Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву — соломкою.
- У глибокій каструлі сковороді з товстим дном розігріваємо рослинну олію і смажимо цибулю. Додаємо моркву, а за 5-10 хвилин — гриби. На середньому вогні жаримо до повного випаровування рідини, періодично помішуючи.
- До овочів та грибів відправляємо рис. Солимо, додаємо спеції, що розрізають уздовж зубчики часнику. Заливаємо гарячою водою так, щоб вона покривала поверхню рису на 1-2 пальці.
- Накриваємо все кришкою і тушкуємо на мінімальному вогні 20-30 хвилин. Після цього перемішуємо, додаємо зелень, накриваємо кришкою і залишаємо ще на 10-15 хвилин.
Готовий плов розкладаємо у тарілки. Подаємо з улюбленим салатом.