Сподобається навіть м'ясоїдам: розсипчастий рис з грибами

Читать на русском
Автор
Ситний, розсипчастий, ароматний рис
Ситний, розсипчастий, ароматний рис. Фото 1000.menu

Перед такою стравою важко встояти

Люди, що дотримуються посту, намагаються знайти альтернативи м'ясних страв, щоб вони були ситними та корисними. Так, можна приготувати смачні оладки з гороху, насмажити котлети з хрусткою скоринкою або ж приготувати розсипчастий рис з грибами.

Якщо використати коричневий рис для приготування страви, то вона вийде ще смачнішою і з максимальною кількістю корисних речовин. А рецептом з нами поділилися на порталі "Катрусина кухня".

Як приготувати розсипчастий рис з грибами

Інгредієнти:

  • рис — 1,5 склянки;
  • окріп — 4 скл.;
  • морква — 300 г;
  • цибуля — 200 г;
  • гриби — 300 г;
  • олія — 2 ст. л.;
  • сіль, перець та інші спеції;

Спосіб приготування:

  1. Гриби нарізати кубиками.
  2. Моркву натерти на великій тертці.
  3. Цибулю дрібно нарізати.
  4. Овочі та гриби обсмажити на сковорідці з олією.
  5. Додати до овочів коричневий рис, перемішати.
  6. Додайте окріп або розсіл, сіль і приправи.
  7. Варити рис на невеликому вогні під кришкою, доки вода не википить.
  8. Зняти з вогню і залишити під кришкою на 10-15 хвилин.

А якщо ви любите печериці, рекомендуємо ще один рецепт маринованих грибочків за рецептом "Телеграфа". Завдяки чудовому маринаду, вони будуть надзвичайно апетитними.