Вийде в сто разів смачніше, ніж у мами: рецепт печінкового паштету з секретом (фото)
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 3993
Страва підкорить і шлунок, і смакові рецептори
Найрізноманітніші паштети та намазки ми готуємо часто. Вони доречні і до швидкого сніданку, і до ситного перекушування, і на святковий стіл.
Найчастіше ми готуємо паштет із печінки. Проте "Телеграф" у книзі "Українські народні страви" знайшов перевірений рецепт намазки. Щоб страва стала ніжнішою та смачнішою, варто додати трохи свинини – і такий паштет полюблять навіть вибагливі діти. Перевіримо?
Як приготувати паштет з печінки
Інгредієнти:
- печінка – 1 кг;
- свинина — 400 г;
- морква — 100 г;
- цибуля — 100 г;
- вершкове масло — 150 г;
- сіль, перець — на свій смак.
Спосіб приготування:
- Цибулю та моркву чистим, миємо. Цибулю дрібно нарізаємо, моркву — натираємо на середній тертці.
- Печінку миємо і за потреби очищаємо від плівки, нарізам невеликими шматочками.
- Миємо та дрібно нарізаємо свиняче м’ясо. Обсмажуємо його на розігрітій сковороді з рослинною олією, додаємо підготовлені цибулю, моркву та печінку. Все гасимо до готовності.
- Готову масу двічі пропускаємо через м’ясорубку. Додаємо розтоплене вершкове масло, солимо, перчимо, перемішуємо та викладаємо на тарілку.
Подавати такий паштет можна з домашнім хлібом. Це не тільки смачно, але ще ви й впевнені як приготовлені страви.