Вийде в сто разів смачніше, ніж у мами: рецепт печінкового паштету з секретом (фото)

Читать на русском
Автор
3993
Паштет виходить м’яким та ніжним
Паштет виходить м’яким та ніжним. Фото Їсти

Страва підкорить і шлунок, і смакові рецептори

Найрізноманітніші паштети та намазки ми готуємо часто. Вони доречні і до швидкого сніданку, і до ситного перекушування, і на святковий стіл.

Найчастіше ми готуємо паштет із печінки. Проте "Телеграф" у книзі "Українські народні страви" знайшов перевірений рецепт намазки. Щоб страва стала ніжнішою та смачнішою, варто додати трохи свинини – і такий паштет полюблять навіть вибагливі діти. Перевіримо?

Як приготувати паштет з печінки

Інгредієнти:

  • печінка – 1 кг;
  • свинина — 400 г;
  • морква — 100 г;
  • цибуля — 100 г;
  • вершкове масло — 150 г;
  • сіль, перець — на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю та моркву чистим, миємо. Цибулю дрібно нарізаємо, моркву — натираємо на середній тертці.
  2. Печінку миємо і за потреби очищаємо від плівки, нарізам невеликими шматочками.
  3. Миємо та дрібно нарізаємо свиняче м’ясо. Обсмажуємо його на розігрітій сковороді з рослинною олією, додаємо підготовлені цибулю, моркву та печінку. Все гасимо до готовності.
  4. Готову масу двічі пропускаємо через м’ясорубку. Додаємо розтоплене вершкове масло, солимо, перчимо, перемішуємо та викладаємо на тарілку.
Печінковий паштет
Фото Телеграф

Подавати такий паштет можна з домашнім хлібом. Це не тільки смачно, але ще ви й впевнені як приготовлені страви.