Смачні рибні котлети, які не треба смажити: хитрий одеський рецепт
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 7120
Ідеальний варіант рибної страви в піст
Ми ділились рецептом дуже смачної маринованої скумбрії. Ще один варіант чудової страви, що ідеально пасує до посту — рибні котлети. Розповідаємо, як приготувати їх надзвичайно вдало і смачно.
На порталі "На ПЕНСІЇ" поділились хитрим одеським рецептом. Страва надзвичайно смачна, як бонус — їх не потрібно смажити.
Інгредієнти:
- Товстолобик — 2 кг
- Цибуля — 200 г
- Батон білий (або солодка булочка) — 100 г
- Яйце — 1 шт.
- Морква — 1 шт.
- Буряк — 1 шт.
- Цукор — 1 ч. л.
- Олія соняшникова — 40 мл
- Лавровий лист — 2 шт.
- Сіль і перець
Спосіб приготування:
- Підготуємо рибу. Чистимо товстолобика, патраємо, розрізаємо вздовж хребта і відокремлюємо філе.
- Чистимо цибулю, нарізаємо її й обсмажимо в олії на сковороді до золотистого кольору, періодично помішуючи. Двічі пропускаємо через м'ясорубку філе риби, смажену цибулю та батон (або солодку булочку), попередньо замочену у холодній воді й віджату. Додаємо яйце, сіль і перець, ретельно перемішуємо. Моркву та буряк чистимо, миємо й нарізаємо кружальцями.
- Лушпиння з однієї великої або двох середніх цибулин миємо й викладаємо на дно широкої каструлі. Зверху розкладаємо моркву й буряк.
- Мокрими руками формуємо з фаршу довгасті тефтелі й викладаємо їх на овочі в каструлю так, щоб вони лежали в один шар.
- Обережно, по стінці каструлі, щоб не розмити тефтелі, наливаємо воду так, щоб вона повністю покрила рибу. Солимо й перчимо до смаку, додаємо цукор і ставимо каструлю на плиту.
- Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму й тушкуємо рибу протягом 2 годин. За годину до готовності додаємо лавровий лист і наливаємо ще 300 мл води.
Котлетки виходять дуже смачні і соковиті. Також ми розповідали, як смачно приготувати їх з м’яса.