Смачні рибні котлети, які не треба смажити: хитрий одеський рецепт

Читать на русском
Автор
7137
Апетитні рибні котлети по-одеськи Новина оновлена 15 квітня 2024, 13:20
Апетитні рибні котлети по-одеськи. Фото cookorama.com.ua

Ідеальний варіант рибної страви в піст

Ми ділились рецептом дуже смачної маринованої скумбрії. Ще один варіант чудової страви, що ідеально пасує до посту — рибні котлети. Розповідаємо, як приготувати їх надзвичайно вдало і смачно.

На порталі "На ПЕНСІЇ" поділились хитрим одеським рецептом. Страва надзвичайно смачна, як бонус — їх не потрібно смажити.

Інгредієнти:

  • Товстолобик — 2 кг
  • Цибуля — 200 г
  • Батон білий (або солодка булочка) — 100 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Буряк — 1 шт.
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Олія соняшникова — 40 мл
  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Сіль і перець

Спосіб приготування:

  1. Підготуємо рибу. Чистимо товстолобика, патраємо, розрізаємо вздовж хребта і відокремлюємо філе.
  2. Чистимо цибулю, нарізаємо її й обсмажимо в олії на сковороді до золотистого кольору, періодично помішуючи. Двічі пропускаємо через м'ясорубку філе риби, смажену цибулю та батон (або солодку булочку), попередньо замочену у холодній воді й віджату. Додаємо яйце, сіль і перець, ретельно перемішуємо. Моркву та буряк чистимо, миємо й нарізаємо кружальцями.
  3. Лушпиння з однієї великої або двох середніх цибулин миємо й викладаємо на дно широкої каструлі. Зверху розкладаємо моркву й буряк.
  4. Мокрими руками формуємо з фаршу довгасті тефтелі й викладаємо їх на овочі в каструлю так, щоб вони лежали в один шар.
  5. Обережно, по стінці каструлі, щоб не розмити тефтелі, наливаємо воду так, щоб вона повністю покрила рибу. Солимо й перчимо до смаку, додаємо цукор і ставимо каструлю на плиту.
  6. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму й тушкуємо рибу протягом 2 годин. За годину до готовності додаємо лавровий лист і наливаємо ще 300 мл води.

Котлетки виходять дуже смачні і соковиті. Також ми розповідали, як смачно приготувати їх з м’яса.