На бутерброд або до борщу: ця чіабатта легко готується і швидко з'їдається
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 571
Вона стане частим гостем на вашому столі
Ми вже готували раніше вдома пишний, ароматний хліб. Тепер спробуємо приготувати чіабату.
Випічка за рецептом "Ідей для завтраку та вечері" вийде розкішною, з хрусткою скоринкою та дірочками. За цим рецептом у вас вийде дві чіабати. До того ж готувати її легко і просто, та й для приготування знадобиться лише чотири інгредієнти.
Як приготувати класичну чіабату
Інгредієнти:
- пшеничне борошно — 600 г;
- дріжджі сухі – 6 г;
- вода – 550 мл;
- сіль — 1,5 ч. л.
Спосіб приготування:
- У невеликій кількості теплої води розпускаємо дріжджі, залишаємо на 15 хвилин.
- Через зазначений час відправляємо дріжджі з водою в міксер. Додаємо туди всі інгредієнти та на великій швидкості вимішуємо їх протягом 20 хвилин. Накриваємо чашу з тістом і залишаємо в теплому місці на 1,5 години.
- На посипану мукою робочу поверхню викладаємо тісто, також присипаємо його мукою. Ділимо на дві частини, з кожної формуємо батони середньої довжини та залишаємо їх на півгодини.
- Через зазначений час викладаємо їх на лист і відправляємо в розігріту до 240 градусів духовку на 17-20 хвилин.
Чіабату можна подавати з першими стравами або різноманітними намазками. З цим простим рецептом ви забудете про покупний хліб.