Близькі з’їдять разом із каструлею: супчик, який захочеться знову і знову

Читать на русском
Автор
3274
Смачно, ситно та незвичайно
Смачно, ситно та незвичайно. Фото shuba.life

Рецепт, за який подякують усі

Під час Великого посту не можна вживати їжу тваринного походження. Але ж можна побалувати себе смачними та ситними стравами.

Квасоляний суп зі щавлем за рецептом Shuba саме такий. Він ідеально підходить для пісного меню: ідеально насичує, виходить смачним і ароматним, надає сил та енергії, та й готується просто.

Як приготувати пісний квасоляний суп зі щавлем

Інгредієнти на 4 порції:

  • картопля — 400 г;
  • квасоля — 80 г;
  • щавель — 100 г;
  • морква — 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • сіль, перець — до свого смаку;
  • лавровий лист — 1 шт.;
  • вода — 1 л;
  • олія соняшникова рафінована — 3 ст. л.;
  • паприка мелена — 1 ч. л.;
  • куркума — 1/2 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Квасолю попередньо заливаємо прохолодною водою на 5-7 або на ніч. Після цього промиваємо квасолю, заливаємо водою і ставимо варитися до м’якості. Воду зливаємо.
  2. Картоплю, моркву і цибулю чистим і миємо. Картоплю нарізаємо кубиками, моркву натираємо на грубій тертці, а цибулю дрібно шаткуємо.
  3. В окрему каструлю наливаємо літр води, доводимо до кипіння. Викладаємо картоплю, доводимо до кипіння та варимо ще близько 10-15 хвилин.
  4. Цибулю обсмажуємо в розігрітій сковороді з рослинною олією до м’якості. Додаємо моркву та обсмажуємо все протягом 5-6 хвилин. До овочів відправляємо паприку, куркуму та перець. Все смажимо близько хвилини та відправляємо у каструлю до картоплі. За хвилину додаємо квасолю.
  5. У каструлю також відправляємо подрібнений щавель та лавровий лист, солимо і варимо ще 5-7 хвилин.

Знімаємо суп з вогню, накриваємо кришкою та даємо настоятися протягом 10 хвилин. Після подаємо з домашнім хлібом.