Близькі з’їдять разом із каструлею: супчик, який захочеться знову і знову
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 3274
Рецепт, за який подякують усі
Під час Великого посту не можна вживати їжу тваринного походження. Але ж можна побалувати себе смачними та ситними стравами.
Квасоляний суп зі щавлем за рецептом Shuba саме такий. Він ідеально підходить для пісного меню: ідеально насичує, виходить смачним і ароматним, надає сил та енергії, та й готується просто.
Як приготувати пісний квасоляний суп зі щавлем
Інгредієнти на 4 порції:
- картопля — 400 г;
- квасоля — 80 г;
- щавель — 100 г;
- морква — 1 шт.;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- сіль, перець — до свого смаку;
- лавровий лист — 1 шт.;
- вода — 1 л;
- олія соняшникова рафінована — 3 ст. л.;
- паприка мелена — 1 ч. л.;
- куркума — 1/2 ч. л.
Спосіб приготування:
- Квасолю попередньо заливаємо прохолодною водою на 5-7 або на ніч. Після цього промиваємо квасолю, заливаємо водою і ставимо варитися до м’якості. Воду зливаємо.
- Картоплю, моркву і цибулю чистим і миємо. Картоплю нарізаємо кубиками, моркву натираємо на грубій тертці, а цибулю дрібно шаткуємо.
- В окрему каструлю наливаємо літр води, доводимо до кипіння. Викладаємо картоплю, доводимо до кипіння та варимо ще близько 10-15 хвилин.
- Цибулю обсмажуємо в розігрітій сковороді з рослинною олією до м’якості. Додаємо моркву та обсмажуємо все протягом 5-6 хвилин. До овочів відправляємо паприку, куркуму та перець. Все смажимо близько хвилини та відправляємо у каструлю до картоплі. За хвилину додаємо квасолю.
- У каструлю також відправляємо подрібнений щавель та лавровий лист, солимо і варимо ще 5-7 хвилин.
Знімаємо суп з вогню, накриваємо кришкою та даємо настоятися протягом 10 хвилин. Після подаємо з домашнім хлібом.