Чудовий рецепт паски для тих, хто її готує вперше: ви точно впораєтеся

Читать на русском
Автор
1848
Близькі не здогадаються, що ви готуєте вперше
Близькі не здогадаються, що ви готуєте вперше. Фото shuba.life

Вийде навіть у початківця кулінара

Різноманітна великодня випічка – основний елемент святкового столу. Однак готувати паску – не дуже просто.

Для тих, хто цього року планує вперше пекти паски, разом із "Попоїсти" пропонуємо простий рецепт випічки на жовтках. Вона точно вийде пишною та неймовірно смачною. Спробуємо?

Як приготувати паску на жовтках

Інгредієнти на 2-3 порції:

  • 500 г борошна;
  • 1 склянка теплого молока;
  • 50 г дріжджів;
  • 5 жовтків;
  • 1/3 ч. л. солі;
  • 130 г цукру;
  • 130 г олії;
  • 100 г родзинок;
  • 100 мл коньяку;
  • 60-70 г цукатів;
  • ванілін;
  • 1 лимон.

Спосіб приготування:

  1. Дріжджі розтираємо з невеликою кількістю цукру. В отриману суміш додаємо борошно, тепле молоко і залишаємо в теплому місці.
  2. У цей час поливаємо окропом лимон, знімаємо з нього цедру та заливаємо невеликою кількістю коньяку.
  3. Яєчні жовтки перебиваємо в піну із цукром.
  4. Дріжджі з теплим молоком відправляємо в широку миску або каструлю, додаємо просіяне борошно і сіль. Все перемішуємо, додаємо жовтки, розтоплене вершкове масло. Замішуємо тісто.
  5. Подрібнюємо цукати, додаємо до родзинок, заливаємо коньяком і відправляємо разом із цедрою в тісто. Все ретельно перемішуємо, накриваємо рушником та залишаємо на 30–40 хвилин у теплі.
  6. Через зазначений час замішуємо тісто, викладаємо його в змащені маслом і посипані борошном формочки для випічки. Накриваємо їх та даємо настоятися.
  7. Верхівки пасок змащуємо жовтками і відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на 50-60 хвилин.

Готові паски змащуємо домашньою глазур’ю. Коли вона охолоне, прикрашаємо їх за бажанням горіхами, сухофруктами, цукатами або маком.