Найсмачніша і ароматніша паска виходила у бабусі: старовинний рецепт, який завжди виходить

Читать на русском
Автор
679
Паска виходить ніжною і пишною
Паска виходить ніжною і пишною. Фото vazhnoznat.com

Стане зіркою великоднього столу

Під час підготовки до Великодня багато кулінарів шукають собі різні рецепти пасок. Якщо хочеться, щоб випічка вийшла смачною, ароматною та повітряною, тоді знадобиться перевірений бабусин рецепт.

Ним ділиться "На пенсії". Легко і просто ви приготуєте карколомну паску навіть без особливих турбот.

Як приготувати паску за рецептом бабусі

Інгредієнти:

  • борошно – 1 кг;
  • молоко — 400 мл;
  • жовтки — 10 шт.;
  • свіжі дріжджі — 70 г;
  • вершкове масло – 200 г;
  • цукор – 300 г;
  • ванільний цукор – 2 пакетики;
  • соль — 0,5 ч. л.;
  • цедра апельсина або лимона — до свого смаку;
  • родзинки або цукати – 150 г.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування опари до теплого молока додаємо дріжджі, 1 ст. л. цукру та 3 ст. л. борошна. Накриваємо все харчовою плівкою та відправляємо у тепле місце на 10-15 хвилин.
  2. В окремій ємності збиваємо жовтки з цукром та сіллю, додаємо цедру апельсина.
  3. Отриману яєчну суміш відправляємо в опару, що підійшла, і перемішуємо. Туди ж відправляємо розтоплене вершкове масло, знову перемішуємо.
  4. В отриману масу просіюємо борошно і замішуємо м’яке тісто, яке не повинно липнути до рук. Додаємо родзинки або сухофрукти та залишаємо тісто на 1,5 — 2 години підходити.
  5. Після цього формуємо паски, заповнюючи форми на 1/3, даємо їм постояти 30-40 хвилин і відправляємо в розігріту до 180-200 градусів духовку на 45 хвилин.

Поки паска випікається, можна приготувати приголомшливу глазур всього з двох інгредієнтів. Випічка вийде неймовірною.