Вийде смачно і красиво, як у інста-блогерів: для такої глазурі навіть яйця не потрібні

Читать на русском
Автор
604
Глазур вийде густою та ніжною Новина оновлена 14 квітня 2024, 08:29
Глазур вийде густою та ніжною. Фото vazhnoznat.com

Точно не розсипається при розрізанні пасочки

Звичайно, кожен кулінар збирає різні рецепти пасок до майбутнього Великодня. Але мало хто намагається урізноманітнити випічку за допомогою глазурі.

Разом з "Важно знать" поділимося неймовірним рецептом білої та глянсової глазурі. Без єдиного яйця вона виходить білою і ніжною, а після застигання не стає крихкою та липкою. Вся справа у секретному інгредієнті – желатині. Готується вона швидко і просто, а виходить густою, з ніжним смаком та ідеальним білим кольором.

Як приготувати найсмачнішу глазур без яєць

Інгредієнти:

  • 1 чайна ложка з гіркою желатину;
  • 1 чайна ложка лимонного соку;
  • 180 г цукру;
  • 6 столових ложок води.

Спосіб приготування:

  1. Желатин змішуємо з 2 столовими ложками води та залишаємо на 15-20 хвилин набухати.
  2. У невеликій каструльці змішуємо цукор і воду, що залишилася. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і чекаємо до розчинення цукру, потім вимикаємо.
  3. Приготовлений сироп змішуємо з желатином і збиваємо за допомогою міксера до бажаної густини. Чим довше збивати — тим густіше вийде глазур.
  4. Під час збивання за бажанням можна додати в глазур сік лимона — цей інгредієнт зробить смак більш пікантним та ніжним.

Така глазур ідеальна до заварної паски. Спробуйте — і переконайтеся самі.