Замість набридлого Олів'є: цей салат з м'ясом стане окрасою святкового столу

Читать на русском
Автор
14827
Салатик виходить ситним і апетитним Новина оновлена 19 квітня 2024, 14:30
Салатик виходить ситним і апетитним. Фото tandicook

Чудова закуска на свято і не тільки

Ми розповідали, як приготувати гуцульський салат "Шухи". Тепер ділимось рецептом салату, який легко складе конкуренцію "Олів’є".

Салат з куркою та маринованими грибами — чудова закуска, всі інгредієнти якої відмінно поєднуються між собою. Як його приготувати, розповіли на порталі "Господинька".

Інгредієнти:

  • Картопля — 2 шт. середнього розміру
  • Яйця — 3 шт.
  • Мариновані гриби — 70-100 г
  • Кукурудза — 0,7 банки
  • Цибуля — половинка невеликої
  • Мариновані огірки — 3 шт.
  • Зелень — пучок петрушки
  • Сіль та перець
  • Майонез або сметана
  • Маринад для м'яса:
  • Куряче філе — 200-400 г
  • Сіль та перець
  • Часник — 2-3 зубчики
  • Гранатовий або соєвий соус — 1-2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Наріжте куряче філе на маленькі шматочки. Додайте сіль, перець, видавіть часник через прес та залийте гранатовим або соєвим соусом.
  2. Добре перемішайте і залиште маринуватися на 15-20 хвилин. Обсмажте мариноване м'ясо на сковороді до готовності і охолодіть.
  3. Відваріть картоплю в мундирі. Очистіть й наріжте кубиками.
  4. Яйця зваріть круто, зніміть шкаралупу. Подрібніть.
  5. Наріжте мариновані гриби, цибулю та огірки.
  6. Змішайте всі інгредієнти в салатниці. Додайте кукурудзу, подрібнену петрушку, сіль та перець до смаку

Заправте майонезом або сметаною — до власного смаку. Салат можна їсти одразу, він дуже смачний. Також ми ділились рецептом чудової рибки до вашого святкового столу.