Вийде втричі смачніше: хитрий спосіб посмажити рибу без кляру

Читать на русском
Автор
Все набагато простіше та смачніше
Все набагато простіше та смачніше. Фото shuba.life

Вечеря, за яку близькі вас поцілують

Різні рибні страви ми готуємо на нашій кухні часто. Однак скільки б способів не знайшли хитрі кулінари, найчастіше ми обсмажуємо рибу в клярі.

Якщо хочеться різноманітності, можна посмажити рибу не вклярі, але в овочевій подушці. Ця проста, смачна та корисна страва точно стане хітом на вашій кухні. Вам не знадобиться ні борошно, ні яйця, ні панірувальні сухарі — тільки біла риба (тріска або минтай), цибуля, морква, сіль та трохи оливкової олії. Рецептом ділиться Shuba.

Як посмажити хека на овочевій подушці

Інгредієнти на 3 порції:

  • тріска — 600 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • морква — 2 шт.;
  • сіль — до свого смаку;
  • оливкова олія — 2 ст. л.;
  • зелень — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Ретельно чистимо рибу, відрізаємо плавці та хвіст. Миємо її всередині та зверху, нарізаємо на 4-6 шматочків, солимо.
  2. Чистимо і миємо цибулю та моркву. Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву — тонкими кружальцями.
  3. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо овочі та обсмажуємо їх до напівготовності — на це знадобиться близько 6 хвилин.
  4. На підготовлені овочі викладаємо шматочки риби, накриваємо кришкою та готуємо на невеликому вогні 15 хвилин. Через зазначений час перевертаємо рибу на інший бік та обсмажуємо ще протягом 10 хвилин.

Готову рибу подаємо з цибулею, морквою та зеленню. Дуже смачно буде з картопляним пюре.