Страва на мільйон із звичайного хеку: вечеря вийде нереально смачною

Читать на русском
Автор
9413
Рибка виходить соковитою та ніжною
Рибка виходить соковитою та ніжною. Фото napensii.ua

Для такої страви близькі скуповуватимуть всього хека в магазині

Хек – не лише корисна, а й смачна рибка. Якщо ви вже готували її за єврейським рецептом, тоді пропонуємо поекспериментувати.

Сьогодні разом із "На пенсії" пропонуємо приготувати хека в духовці з овочами. Риба виходить соковитою, ніжною і просто тане в роті. Ви полюбите рецепт за простоту приготування, а близькі за неймовірний смак.

Як приготувати хек з овочами в духовці

Інгредієнти:

  • 600 г хеку;
  • 1 невелика цибулина;
  • 4 моркви;
  • 70 г сметани;
  • 100 г твердого сиру;
  • 2 ст. л. води;
  • 1 ст. л. рослинної олії;
  • сіль та перець – до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Моркву та цибулю миємо і чистимо. Моркву натираємо на великій тертці, цибулю — нарізаємо півкільцями.
  2. Деко змащуємо рослинною олією і на дно викладаємо третину підготовлених овочів.
  3. Хек чистимо, миємо та сушимо. Нарізаємо рибу на порційні шматочки, перчимо, перчимо і солимо на свій смак, викладаємо на шар з овочів і зверху накриваємо шаром з моркви та цибулі.
  4. До сметани додаємо воду, все добре розмішуємо. За бажанням в отриману суміш додаємо трохи солі та 1 зубчик пропущеного через прес часнику. Поливаємо нею хек та овочі.
  5. Деко з рибою відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Через вказаний час посипаємо тертим твердим сиром і відправляємо хека в духовку ще на 10 хвилин.

Подаємо готовий хек з овочами з улюбленим салатом. Смачного.