Як у найкращих ресторанах Італії: рецепт картопляної фрітати
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Ми підкажемо вам рецепт швидкої, простої та ситної страви під назвою фрітата.
Фрітата – це італійська страва, яка схожа на омлет, але готується не лише з яєць, але й з овочів, м'яса, сиру та інших інгредієнтів. Вона може бути як легкою закускою, так і ситним обідом або вечерею. Також, пропонуємо рецепт омлету з черемшею.
Сьогодні ми поділимося з вами рецептом фрітати з овочами та сиром, яка стане чудовим варіантом для сніданку або легкої вечері. Про це пише Liga.net.
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 2 ст. л. молока
- 1 ст. л. оливкової олії
- 1 цибулина, подрібнена
- 1 зубчик часнику, подрібнений
- 1 солодкий перець, нарізаний кубиками
- 1 помідор, нарізаний кубиками
- 1/2 склянки тертого сиру (наприклад, чеддер, моцарела, пармезан)
- Сіль та перець за смаком
- Свіжа зелень для подачі (за бажанням)
Приготування:
- Збийте яйця з молоком, сіллю та перцем до однорідної маси.
- Розігрійте оливкову олію на сковороді на середньому вогні.
- Додайте цибулю і часник і обсмажте, помішуючи, до м'якості.
- Додайте солодкий перець і помідор і готуйте ще 5-7 хвилин, або до м'якості овочів.
- Залийте овочі яєчною сумішшю.
- Зменшіть вогонь до мінімуму і накрийте сковороду кришкою.
- Готуйте протягом 10-15 хвилин, або до застигання яєць.
- За 5 хвилин до кінця приготування посипте фрітату тертим сиром.
- Зніміть сковороду з вогню і дайте фрітаті трохи охолонути.
- Наріжте фрітату на порційні шматки і подавайте зі свіжою зеленню.
Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати смачний омлет без борошна та молока. Також, пропонуємо рецепт картопляного пирога без борошна.