Як у найкращих ресторанах Італії: рецепт картопляної фрітати

Читать на русском
Автор
Фрітата може стати ситним перекусом або повноцінною стравою  (зображення створено за допомогою ШІ)
Фрітата може стати ситним перекусом або повноцінною стравою (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо вам рецепт швидкої, простої та ситної страви під назвою фрітата.

Фрітата – це італійська страва, яка схожа на омлет, але готується не лише з яєць, але й з овочів, м'яса, сиру та інших інгредієнтів. Вона може бути як легкою закускою, так і ситним обідом або вечерею. Також, пропонуємо рецепт омлету з черемшею.

Сьогодні ми поділимося з вами рецептом фрітати з овочами та сиром, яка стане чудовим варіантом для сніданку або легкої вечері. Про це пише Liga.net.

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 2 ст. л. молока
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1 цибулина, подрібнена
  • 1 зубчик часнику, подрібнений
  • 1 солодкий перець, нарізаний кубиками
  • 1 помідор, нарізаний кубиками
  • 1/2 склянки тертого сиру (наприклад, чеддер, моцарела, пармезан)
  • Сіль та перець за смаком
  • Свіжа зелень для подачі (за бажанням)

Приготування:

  1. Збийте яйця з молоком, сіллю та перцем до однорідної маси.
  2. Розігрійте оливкову олію на сковороді на середньому вогні.
  3. Додайте цибулю і часник і обсмажте, помішуючи, до м'якості.
  4. Додайте солодкий перець і помідор і готуйте ще 5-7 хвилин, або до м'якості овочів.
  5. Залийте овочі яєчною сумішшю.
  6. Зменшіть вогонь до мінімуму і накрийте сковороду кришкою.
  7. Готуйте протягом 10-15 хвилин, або до застигання яєць.
  8. За 5 хвилин до кінця приготування посипте фрітату тертим сиром.
  9. Зніміть сковороду з вогню і дайте фрітаті трохи охолонути.
  10. Наріжте фрітату на порційні шматки і подавайте зі свіжою зеленню.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати смачний омлет без борошна та молока. Також, пропонуємо рецепт картопляного пирога без борошна.