Заради такого сніданку діти прокинуться вчасно: хитрий омлет, якого ви ще не куштували

Читать на русском
Автор
Такі омлетні капкейки точно сподобаються домашнім
Такі омлетні капкейки точно сподобаються домашнім. Фото shuba.life

Цікавий спосіб подачі омлету

Ми розповідали, як дуже смачно посмажити картоплю. Тепер ділимось рецептом надзвичайно простого і вдалого омлету. А щоб страва була ще цікавішою, її потрібно запекти в духовці у формах для кексів.

Від такого сніданку будуть в захваті навіть капризні діти. Вам знадобляться силіконові або металеві формочки для кексів. Простим рецептом поділились на порталі SHUBA.

Інгредієнти:

  • 6 курячих яєць
  • 1/4 склянки тертого пармезану
  • 1/4 склянки вершків (33%)
  • 1/4 чайної ложки солі
  • 1/4 чайної ложки чорного меленого перцю

Для начинки:

  • 300 г бекону
  • 100 г сиру чедер
  • 1 пучок зеленої цибулі

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо яйця, вершки, пармезан, сіль та перець. Збиваємо виделкою або вінчиком.
  2. Нарізаємо бекон тонкими довгими смужками. Розміщуємо в контейнері, накриваємо паперовим рушником і кришкою.
  3. Розігріваємо в мікрохвильовці 4 хвилини. Зціджуємо зайвий жир.
  4. Дрібно нарізаємо зелену цибулю. Подрібнюємо бекон. Натираємо чедер на грубій тертушці.
  5. Розподіляємо чедер, бекон та цибулю у змащені формочки для капкейків. Вливаємо зверху яєчну масу.
  6. Ставимо формочки в духовку або тостер-піч. Випікаємо 20 хвилин. Виймаємо формочки з готовими капкейками.
  7. Відразу за допомогою лопатки або пластикового ножа відокремлюємо їх від стінок формочок. Подаємо теплі капкейки на стіл!

Замість бекону можна використовувати шинку або ковбасу. Також ми ділились рецептом дуже смачних українських котлет — сальників.